INRIKES. Minst tre personer har fått föras till sjukhus efter ett storbråk under måndagskvällen i Göteborg. Mellan trettio till fyrtio ungdomar har drabbat samman och knivar har använts, uppger polisen.

Ett av gängen som härjat i Nordstan.

Uppemot fyrtio ungdomar har drabbat samman i ett storbråk under måndagskvällen vid Lilla Bommen som ligger vid köpcentret Nordstan i centrala Göteborg. Detta område har under en längre tid invaderats av invandrargäng som drar runt i området och trakasserar så kallat vanligt folk.

— Vittnen berättar för oss att de sett knivar användas i ett stort bråk mellan ungdomar, säger Stefan Gustafsson som är polisens presstalesman.

Minst tre personer har fått föras till sjukhus men nya uppgifter gör gällande att minst en till kan ha fått föras till sjukhus.

Polisen har i övrigt ingen klar bild av händelseförloppet eller varför grupperna drabbade samman, men man säger samtidigt att grupperna är kända av polisen sedan tidigare.

— Det är ju tyvärr så att det här är en grupp yngre människor som håller till i det här området. Det är en grupp som är svår för oss att nå fram till, säger Gustafsson.

Vidare menar man att ingen i nuläget är gripen och att händelseförloppet ännu inte klarnat.

— Nej, i det här läget är det svårt för oss att avgöra vem som kan vara målsägande och vem som är gärningsmän. Som jag sa har vi svårt att ha en dialog med den här gruppen eftersom de verkligen inte vill prata med oss, menar Gustafsson.

Varför polisen har svårt att avgöra vilken del av gruppen som är gärningsmän eller varför grupperna inte vill prata med ordningsmakten framgår inte.

Källa:

40-tal ungdomar i bråk i Göteborg


  • Publicerad:
    2017-02-06 19:30