MASSINVANDRING. Två minderåriga asylsökare är misstänkta för inbrott och stöld från tre bostäder i Åsane i Bergen i Norge. De slipper straff på grund av låg ålder, säger polisen.

Två asylsökare i 16-årsåldern är misstänkta för att ha brutit sig in och stulit värdesaker från tre bostäder i Åsane i Bergen i Norge. Inbrotten inträffade sent under lördagskvällen och under natten till söndagen förra veckan.

Polisen larmades om det första inbrottet runt halv tolv-tiden under lördagskvällen. En husägaren hade då kommit hem och upptäckte då att verandadörren var krossad. Polisen kom till platsen och letade efter gärningsmännen med hundpatrull, dock utan resultat.

Klockan 03.25 larmades polisen igen. En husägare hade då ringt in och larmat om att det hade varit inbrott i hans källare. Återigen ryckte polisen ut till platsen och sökte av området med hundpatruller och vid halv fyra under morgonen greps de två misstänkta gärningsmännen.

De två unga asylsökarna var då nedkylda och kalla, och en av dem ska ha haft en skada i ryggen. Gärningsmännen fördes då till akuten av polisen.

Utredningsledaren Morten Kronen i det västra polisdistriktet säger till Bergens Tidende att gärningsmännen kommer från ett asylboende i östra Norge. Han säger att de två männen är misstänkta för grov stöld och inbrott i tre hus, men att de slipper straff på grund av deras låga ålder.

— Deras unga ålder gör att de inte blir satta i arresten. Andra instanser ska ta vara på dem. De är misstänkta för alla tre inbrott. Än så länge har de inte förklarat sig.

Källa:
«Flyktningbarn» siktet for tre boliginnbrudd


  • Publicerad:
    2016-05-22 21:30