MÅNGKULTUR. En ung kvinna överfölls och våldtogs i närheten av Kongsbergs centrum i Norge under natten till torsdagen. Fem utlänningar har gripits.

voldtekt-2

En ung norsk kvinna i 20-årsåldern som var på väg hem från stan blev under natten till torsdagen överfallen och meddragen in i ett bostadsområde där hon blev utsatt för en våldtäkt. Fem män har gripits misstänkta för brottet, samtliga av utländsk härkomst.

Polismannen Morten Ole Pedersen säger till Laagendalsposten att bostadsområdet där våldtäkten ägde rum ligger i närheten av Kongsbergs centrum i Norge. Enligt honom blev kvinnan överfallen strax innan klockan 04.00.

Pedersen säger att de har hört kvinnan och att de ska prata mer med henne efter att hon har fått vila sig. De gripna männen skulle höras senare under dagen.

Pedersen säger till VG att det i nuläget inte är bekräftat om hur många gärningsmän det var som deltog i våldtäkten men han betonar att det inte är tal om någon gruppvåldtäkt. Trots att fem personer gripna.

— Jag vill klargöra att ordet gruppvåldtäkt inte är lämpligt att använda i detta sammanhang då det inte finns några indikationer på att alla ska ha deltagit i händelsen.

Till Laagendalsposten säger Pedersen dock att kvinnan ska ha blivit våldtagen av en eller flera gärningsmän.

— Hon var på väg hem från stan och strax innan klockan 04.00 ska hon ha blivit tvingad till ett bostadsområde. Där ska hon ha blivit våldtagen av en eller flera män.

Källor:
Ung kvinne overfalt og voldtatt i Kongsberg
Ung kvinne skal ha blitt voldtatt i Kongsberg – fem pågrepet


  • Publicerad:
    2016-07-08 07:30