VÄNERSBORG. Polisen har fått in en anmälan från en kvinna som blivit gruppvåldtagen i centrala Vänersborg under natten till söndagen.

skräckleparken

Skräckleparken i centrala Vänersborg.

Enligt anmälan blev en kvinna våldtagen av fyra okända män runt klockan tre natten till söndagen. Det var ett vittne som ringde och berättade att det hördes skrik från Skräckleparken i centrala Vänersborg.

En polispatrull kom till platsen strax efteråt där man påträffade en svårt chockad ung kvinna som man förde till NÄL, regionsjukhuset utanför Vänersborg. Hon berättade för polisen att hon blivit gruppvåldtagen av fyra män.

– Skräckleparken är en stadspark som ligger centralt mellan Vänern och ett bostadsområde. Det är en ganska smal och vidsträckt park. Normalt sett är det ödsligt där klockan 03 men i och med att detta är en midsommarhelg verkar det ha varit fler i rörelse där än det brukar nattetid, säger Tobias Land, inre befäl vid polisen i Trollhättan.

Under natten har polisen arbetat med den tekniska undersökningen, förhör och spaningar.

Enligt Tobias Land är inga misstänkta gripna, men förhör hålls med ett antal personer och man har fått ett vagt signalement på gärningsmännen som man dock inte vill gå ut med än så länge.

Källor:
Polisanmälan: Kvinna våldtagen av fyra män


  • Publicerad:
    2016-06-26 13:30