Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Mohamad kontaktade Informationskriget

Av Tobias Lindberg, 2018-04-11
informationskriget@protonmail.com

LÄSARBREV. En missnöjd Mohamad, nyligen dömd för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn efter att ha stått och sett på när en 14-årig flicka våldtogs av hans två vänner, kontaktade här om dagen Informationskriget och påstod att flickan ljög. Samtidigt har åklagaren överklagat domen och förhoppningsvis kommer båda gärningsmännen fällas denna gång.

En missnöjd Mohamad Jaffar som nyligen dömdes för underlåtenhet att avslöja våldtäkt mot barn kontaktade här om dagen Informationskriget och krävde att texten om vad han och hans vänner hade gjort mot en 14-årig flicka skulle tas bort. Detta tilltag samt att han hade fräckheten att påstå att flickan hade ljugit, trots att domstolen har funnit honom skyldig och att han själv till och med försökte ljuga i den korta konversationen han hade med Informationskriget, har nu istället gjort att ytterligare en text har tillägnats honom.

Det var den 29 september 2017 som en 14-åriga flicka våldtogs uppe på taket till biblioteket i centrala Enköping. Flickan hade varit rädd för Yaser Subhi och inte vågat säga ifrån när han sa att hon skulle följa med upp på taket och inte heller vågat göra motstånd eller skrika när han drog av henne kläderna, tryckte ner henne på magen och våldtog henne. Därefter gick Yaser och hämtade kompisen Thibault Bukuru Beninka och våldtog sedan flickan igen innan han lät Beninka ligga med flickan. Informationskriget har skrivit om händelsen i texten ”Yaser Subhi döms för våldtäkt mot barn”.

På grund av att flickan inte hade några synliga skador och att det inte gick att bevisa att något våld hade använts samt att en miss i åklagarens yrkande dessutom hade gjort att domstolen inte hade kunnat pröva om flickan hade befunnit sig i en tvångsliknande eller utsatt situation så kunde inte domstolen döma det hela som en konventionell våldtäkt.

Istället fälldes Subhi skyldig för grov våldtäkt mot barn eftersom han hade känt till att flickan var under 15 år. Att det bedömdes som grovt berodde på att han även hade hämtat kompisen och låtit honom ligga med flickan trots att han visste hur ung hon var.

Flickan själv hävdar att hon upprepat sa nej till både Subhi och Beninka samt försökte göra en del motstånd men att hon blev som paralyserad av rädsla.

Ny information sedan den förra texten som Informationskriget skrev om fallet är att 14-åringen är en etnisk svensk flicka. Denna information har nu skrivits in även i den gamla texten.

Mohamad Jaffar. Klicka för större bild.

Det var bakgrunden, nu till denna texts huvudperson, Mohamad Jaffar. Han skrev till informationskriget och delar av den konversationen kan ni se här nedanför. Klicka på bilden för full storlek. På hans Facebook kallar han sig bara Mohamad Ziad, där Ziad egentligen är hans mellannamn.

Nästan omedelbart i konversationen med Informationskriget så påstod Jaffar att flickan ljög, att det inte alls stämmer att han såg när Yaser hade samlag med flickan, utan att han bara såg dem kyssas.

Tingsrätten har dock slagit fast att Jaffar under det första skedet av våldtäkten, alltså innan Subhi hade hämtat Beninka, stod på lejdaren i närheten och tittade på när flickan blev våldtagen. Detta intygas inte bara av flickan och ett helt utomstående vittne, utan även av Jaffars egen vän, barnvåldtäktsmannen Subhi.

Direkt därefter i konversationen med Informationskriget så påstår Jaffar dessutom att flickan var 15 år gammal, trots att det väldigt tydligt framgår i domen att hon var 14 år vid tillfället och att Jaffar kände till att hon var minderårig.

För de intresserade så har Jaffar både Facebook och Picknu.

Som också framgår så påstår Jaffar att han har polisanmält Informationskrigets förra text och att han tycker att det är fel att hänga ut folk. Vi på Informationskriget tycker att det är fel att våldta flickor och stå och titta på utan att göra något när flickor blir våldtagna. Så vi skiljer oss nog lite åt där.

Det är många som har påstått att de har polisanmält Informationskriget, men det har hittills aldrig blivit något av detta, vilket troligtvis beror på att vi skriver som det faktiskt är, att vi hänvisar till fakta och att det vi skriver faktiskt inte är olagligt. Personerna vi skriver om har alltså dömts för det vi uppger att de har gjort.

Det senaste i målet är att åklagaren har överklagat domen och att det den här gången tydligen även är yrkat på våldtäkt. I detta har då med största sannolikhet även bakats in ett yrkande om att flickan befann sig i en tvångsliknande eller utsatt situation. Detta gör att utsikterna för att även afrikanen Beninka fälls är goda.

Vi försökte förklara detta för Jaffar, att hans vän Beninka denna gång troligtvis kommer att fällas, vilket ni kan läsa i nedanstående konversation. Klicka på bilden för full storlek. Även lite allmän moral hanns med att diskuteras.

Ursprungligen publicerad på Informationskriget.se


  • Publicerad:
    2018-04-11 07:23