MÅNADSRAPPORT. Systemet är livrädda för Motståndsrörelsens frammarsch och har därför hetsat extra mycket mot organisationen under månaden. Men räcker deras desperata ansträngningar för att stoppa oss?

manadsrapport-framsida

År 2016 är nu över och kommer i de framtida historieböckerna att beskrivas som året då Nordiska motståndsrörelsen tog de första viktiga stegen mot att bli en riktig folkrörelse. Det var minst sagt ett händelserikt år med stora framgångar för den nationalsocialistiska rörelsen i Norden. År 2017 är nu här och kommer att bli minst lika händelserikt som det förra året och det gäller att vi nu fortsätter arbetet med att väcka fler av våra folkkamrater och få dem att kämpa för sitt folks överlevnad och frihet!

Dock kommer den här artikeln inte att handla om det nya kampåret utan istället belysa vad som hände under den sista månaden år 2016.

Motståndsrörelsen avancerar i Finland

finlandmarsch2-460x295-1

Den 6 december 1917 antogs Finlands självständighetsförklaring av den finska lantdagen och 99 år senare höll Motståndsrörelsen en marsch för frihet i Helsingfors. Frihetsmarschen var den största demonstrationen som Motståndsrörelsen någonsin arrangerat i Finland och samlade hundratals finnar i tyrrunans led.

Deltagarna samlades på Hagnäs torg och efter ungefär en halvtimme var det uppställning och därmed avmarsch. Under tiden som deltagarna strömmade in till samlingsplatsen delade den finska arrangörsgruppen ut nytillverkade halsdukar med organisationens symbol på och strax innan uppställningen höll den finske aktivisten Janne Moilanen ett kortare anförande.

finland-1

Janne Moilanen håller ett kortare anförande innan uppställning och avmarsch.

Demonstranterna ställde upp sig på led med fanbärare i fronten och sedan påbörjade demonstrationståget marschen genom Helsingfors gator mot Kajsamniemiparken. Marschen gick till en början lugnt tillväga med endast några vänsterextremister som stod och gapade åt demonstranterna. Dock blev de överröstade gång på gång av slagorden från deltagarna som ekade genom gatorna.

En stund innan demonstrationståget kom fram till Kajsamniemiparken gick en 130-kilos anarkist vid namn Jari Laine till angrepp mot demonstranterna men till anarkistens förtret gick Motståndsrörelsens Emil Hagberg med flera till motangrepp. Det hela slutade med att Hagberg och anarkisten Laine greps av finsk polis som sedan placerade Hagberg och Laine i samma polisbil. Polisen hade bundit fast Hagbergs händer med buntband medan anarkisten hade fria händer. Laine tog tillfället i akt att attackera men Hagberg lyckades slita sig loss och gå till motattack. Polisen ingrep inte förrän situationen vände till anarkistens nackdel.

emil-hagberg-460x307-1

Motståndsrörelsens Emil Hagberg och anarkisten Jari Laine grips av polis.

Efter angreppet fortsatte marschen mot sin slutdestination. Fanbärare ställde upp sig och efter ett tag började talen. Talade gjorde den finske aktivisten samt gruppchefen Juhani Keränen och den finske aktivisten Moilanen.

juhani-460x307-1

Juhani Keränen håller tal.

Motståndsrörelsens demonstration avslutades efter talen och demonstranterna begav sig vidare till Tölö torg för att delta i 612-rörelsens fackeltåg. Även vid Tölö torg fick man lyssna på tal som avslutades med att deltagarna sjöng den finska nationalsången.

langt-tag-460x307

3 000 nordbor deltog i fackeltåget.

Därefter ställde man upp sig i led och tände facklorna för att sedan marschera mot Sandvikens gravgård till hjältegravarna för att hedra de finska och svenska soldaterna som offrade sina liv för Finland och Nordens frihet under andra världskriget.

Lögner och hets om förbud

Motståndsrörelsens framgångar under år 2016, demonstrationerna i Borlänge, Stockholm och Helsingfors för att nämna några av dem, har lett till att det sionistiska systemet har blivit mer desperata i sina försök att hejda rörelsens frammarsch. Detta märktes tydligt efter demonstrationen i Helsingfors när Finlands statsminister Juha Sipilä meddelade att han vill förbjuda Motståndsrörelsens finska gren.

juha

Finlands folkförrädare till statsminister Juha Sipilä.

En kort tid innan demonstrationen hävdade den finska Diskrimineringsombudsmannen (DO) att Motståndsrörelsen inte borde få tillstånd att demonstrera då yttrande- och mötesfriheten inte gäller för de som vill ”kränka andra människors rättigheter”.

Ett par veckor efter statsministerns uttalande, den 23 december, beslutade den finska polisstyrelsen att väcka talan om att förbjuda Motståndsrörelsens verksamhet i Finland med den absurda motiveringen att organisationen ”bryter mot lagen och god sed”. Polisöverdirektören Seppo Kolehmainen uttalade sig i samband med pressmeddelandet från polisstyrelsen och menade att ”i Finland finns inget utrymme för våldsamma och rasistiska organisationer”.

eppu2

Aktivisten Jesse Torniainen.

Den så kallade ”debatten” om att förbjuda Motståndsrörelsen tog sin början när den finske aktivisten Jesse Torniainen åtalades för att ha dödat vänsterextremisten och pundaren Jimi Karttunen i samband med en offentlig flygbladsutdelning i Helsingfors. Finsk lögnmedia och maktelit drog då igång en hetskampanj mot Motståndsrörelsen där de menade att organisationen och i synnerhet Torniainen bär ansvaret för Karttunens död trots att Karttunen dog en vecka efter händelsen.

karttunen

Vänsterextremisten och pundaren Jimi Karttunen.

Torniainen friades dock för vållande till annans död i rätten men dömdes till två års fängelse för grov misshandel. Under rättegången framkom uppgifter om Karttunens drogmissbruk som visade på att Karttunen använde dödliga kombinationer av tunga droger och alkohol både under händelsen i Helsingfors samt under och efter sjukhusvistelsen och även samma dag som han dog. Med detta i åtanke är det mer troligt att Karttunen avled på grund av sitt narkotikamissbruk än av en veckas gammal spark i bröstet.

expo-2

Men det är inte bara i Finland som systemet har hetsat och spridit grova lögner om Motståndsrörelsen. I Sverige har den privatägda folkfientliga underrättelsetjänsten Expo gjort en ”kartläggning” av organisationens medlemmar som fått stor spridning i lögnmedia. Lögnpressen menar att Motståndsrörelsen är ett hot mot ”det demokratiska samhället” och att polisen borde rikta mer resurser åt att bekämpa det ”nazistiska hotet”.

linda-nordlund

Linda Nordlund.

Svenska Dagbladet gick till och med så långt att påstå att ”svenska nazister härmar IS” i en artikel med samma namn. I artikeln som är skriven av liberalen och tokfeministen Linda Nordlund hävdar man att den nationella rörelsen uppviglar svenskar till våld mot oliktänkande och att Motståndsrörelsen utgör ett hot både mot det ”demokratiska samhället” och ”landets befolkning”.

lt-nazister

När Motståndsrörelsen delade ut flygblad till folket i Järna och Nykvarn hängde Länstidningen i Södertälje på hetståget och skrev flertalet absurt vinklade artiklar där flygbladsutdelarna utmålades som ondskefulla dödsknarkarnazister. Man skrev att flygbladsutdelarna ”sprider skräck” och utgör ”ett hot mot det demokratiska systemet”.

Även utanför Nordens gränser har den judiska lögnpressen spridit falska anklagelser om organisationen. New York Times publicerade en artikel om Rysslands påstådda strategi som går ut på att använda sig av nationella eller invandringskritiska organisationer i Europa för att destabilisera EU och västerländska ”demokratier”.

Som avslut på den lögnaktiga artikeln skriver judiska New York Times om Rysslands ”ansträngningar i Skandinavien” där Nordiska motståndsrörelsen pekas ut som ett led i Rysslands försök att ”söndra demokratin”. Tidningen motiverar sin anklagelse med att Motståndsrörelsen tog emot en donation från Ryska Imperierörelsen som är en nationalsocialistisk vänorganisation. Ryska Imperierörelsen stödjer inte den ryska staten och får heller inget stöd av den ryska staten. I själva verket står de långt ifrån varandra enligt Ryska Imperierörelsens ledare Stanislav Vorobjev.

Julaktion i folkgemenskapens tecken

framside_jul

Ungefär en vecka innan julafton anordnade Motståndsrörelsens första näste i Norge en julaktion i Oslo. Syftet var att hjälpa hårt utsatta folkkamrater som blivit svikna och förråda av det folkfientliga systemet samt belysa Nordiska motståndsrörelsens politik och vision för Norden.

Socialt skyddsnät och allmän välfärd
Liksom staten har ett ansvar att kunna erbjuda arbete till alla arbetsföra måste också staten kunna ta hand om de som inte är arbetsföra. De som är sjuka eller skadade så gravt att de inte kan arbeta med någonting måste ha det stöd av samhället som behövs för att ändå kunna få ett drägligt och värdigt liv.

Välfärden och det sociala skyddsnätet får aldrig bli en klassfråga utan ska gälla för hela folket oavsett inkomst. En stor budget skall avsättas för att idrott och hälsa, vård och omsorg ska hålla högsta möjliga standard.

Citat från ”Vår väg” punkt 7, läs hela texten HÄR.

I sann folkgemenskapsanda delade man ut kläder och julklappar till hemlösa norrmän samt serverade revbensspjäll, varm soppa, glögg och pepparkakor. Aktionen genomfördes i Oslo centrum och pågick i flera timmar. Stor eloge till Näste 1 i Norge för deras insats för våra hemlösa folkkamrater!

Motståndsrörelsen protesterade mot den brittiska regimen

ambassad-460x259

Utanför den brittiska ambassaden.

Den tolfte december förbjöds och terrorstämplades den nationalsocialistiska organisationen National Action av regimen i Storbritannien. Motiveringen bakom förbudet var densamma som hos Finlands statsminister – att det rör sig om en ”rasistisk rörelse”. Storbritanniens inrikesminister, den konservative Tories-politikern tillika judinnan Amber Rudd, talade om beslutet att förbjuda National Action och sa att organisationen ”är rasistisk, antisemitisk och homofobisk” och att nationalsocialismen är en ”vidrig ideologi”. Ett officiellt uttalande från National Action går att läsa här.

Den 17 december begav sig därför aktivister från Näste 1 till Storbritanniens ambassad i Stockholm för att protestera mot den brittiska regimen. Med två fanor och en banderoll med texten ”Ban the british parliament! The real terrorists of the UK” ställde man sig utanför ambassaden där aktivisten Julius Blomberg höll ett tal på engelska.

— Eftersom den brittiska inrikesministern, en judisk rasist vid namn Amber Rudd, har beslutat att förbjuda National Action kände vi oss nödgade att samlas här för att klargöra vissa saker, inledde Blomberg och fortsatte:

— Europa är i kaos. I samma takt som våra länder tvingas husera en aldrig sinande ström av icke-europeiska lyckosökare så får den vite mannen finna sig i ett samhälle som snabbt förändras till det sämre.

Vidare talade Blomberg om hur Rudd spenderat miljoner pund för att beskydda Storbritanniens judar, och enbart judar, från mångkulturen och att främlingsinvasionen inte handlar om att hjälpa människor i nöd utan att förinta den vita rasen.

Blomberg avslutade sitt tal med att påpeka att folket nu har börjat att resa sig och att vi aldrig kommer att glömma eller förlåta de brott som de sionistiska globalisterna har begått mot vårt folk.

— Men terroristerna är inte Storbritanniens vita motstånd, det är NI i den brittiska regeringen som är de riktiga terroristerna. Det är ni som mördar det folk som en gång byggde upp den stora brittiska nationen. Era sjuka planer för vårt folk kommer inte att möta något annat än fullständigt motstånd – ett juridiskt förbud kommer inte att förändra den saken! Ni kan förbjuda motståndet hur mycket ni vill, i Finland, i Tyskland, i Sverige, i Storbritannien – ni kommer att misslyckas. Vi kommer att bekämpa er globalistiska agenda med alla tillgängliga medel. Vi kommer inte att kunna stoppas!

tampere4-460x234

Även i Finland protesterade aktivister på olika håll runt om i landet till stöd för National Action och för att uppmärksamma att det är den brittiska regimen som är de verkliga terroristerna. I Uleåborg, Jyväskylä, Tammerfors och Björneborg ställde aktivister upp sig med banderoller och klistrade/delade ut flygblad med texten ”National Action express their opinions. The british state bombs civilians in Syria. Who is the terrorist?”.

Basaktivism, offentliga aktioner och interna aktiviteter

kamprapporter-kollage

Trots jul- och nyårsfirande och alla förberedelser och stress som detta innebär har aktivister och partimedlemmar i Motståndsrörelsen även denna månad legat i med kamparbetet. Under hela månadens gång har det skickats in ungefär 180 kamprapporter vilket inte är en dålig bedrift för att vara i december. Men å andra sidan så spelar det ingen roll att det har varit jul och nyår för kampen tar aldrig semester! Bra jobbat allesammans!

Ett litet urval av månadens aktiviteter:

Motståndsrörelsen viker sig inte!

Som vi kan konstatera så har systemet i december månad slagit på stora krigstrumman med hot om förbud och lögnaktiga hetskampanjer. De skrattade åt oss till en början men nu skrattar de inte längre, nu inser de allvaret i situationen. Vi har blivit en stark kraft att räkna med och detta har vi bevisat under år 2016. Men fiendens försök att stoppa oss kommer inte att lyckas.

År 2017 kommer att bli ett tufft år men ändå ett år fyllt av glädje över kommande segrar. Så länge vi fortsätter kämpa och offra oss själva för den nordiska saken och aldrig ger upp oavsett hur svårt läget än verkar vara så kommer vi till slut att stå segerrika på slagfältet. Till våra fiender har jag bara en sak att säga; motståndet har bara börjat!


  • Publicerad:
    2017-01-06 11:00