CENSUR. Under kvällen stängdes Nordiska motståndsrörelsens officiella Discordserver ned.

Under kvällen har Nordfront nåtts av beskedet att Nordiska motståndsrörelsens officiella Discordserver har blivit nedstängd. Servern öppnades för offentligheten i juli förra året och har sedan dess samlat på sig tusentals medlemmar från hela världen. Det har varit en populärt samlingsplats, där organisationens sympatisörer och även hederliga meningsmotståndare och andra intresserade har kunnat komma i kontakt med medlemmar och till och med representanter för Nordiska motståndsrörelsen på ett enkelt och lättillgängligt sätt.

Tyvärr har hotet om nedstängning legat över servern under en tid, varför beskedet egentligen inte kom som någon överraskning. Discord har sedan tidigare meddelat att de inte tillåter yttrandefrihet via sina tjänster, med udden riktad mot systemkritiska åsikter. Detta innebär att det endast har varit en tidsfråga innan även Nordiska motståndsrörelsens server skulle komma att stängas av.

Samtidigt som servern stängdes ned stängdes även dess administratörers konton av från Discord. Enligt uppgifter har minst fyra andra Discordservrar med liknande inriktning också stängts ned under kvällen.

Det är i dagsläget oklart ifall Nordiska motståndsrörelsen kommer att sätta upp någon ny server via Discord eller om man kommer att söka sig till nya kanaler. Nordfront kommer att återkomma med information längre fram.

Administratörerna för Motståndsrörelsens Discord vill passa på att tacka alla som deltagit och gjort servern till en levande mötesplats.


  • Publicerad:
    2018-02-26 22:30