MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Den gångna helgen höll Näste 6 ett månadsmöte i fjällen. 

Lördagen den 10 augusti sammanstrålade aktivister och medlemmar ur Nordiska motståndsrörelsens sjätte näste för att vandra och övernatta i fjällen samt hålla ett månadsmöte.

För att visa vilka avstånd det finns uppe i det nordligaste nästet kan nämnas att vissa av motståndsmännen behövde åka hemifrån redan under fredagen.

Efter ett par timmar i bilkaravan nådde så nationalsocialisterna den plats i Stora Sjöfallets nationalpark från vilken lördagens strapatser skulle utgå. Efter att därifrån ha vandrat ytterligare några timmar nåddes sedan den plats som blev utsedd till tältläger.

En vacker fjällsjö som man kunde beskåda från lägret. Klicka för förstorad bild.

Förutom nödvändigt inmundigande av föda och dryck hölls som vanligt många intressanta samtal kamrater emellan. Efter att tälten rests samlade nästeschefen Robert Eklund deltagarna för att hålla ett månadsmöte.

Förutom att gå igenom saker som skett inom rörelsen under den senaste tiden informerade Eklund också om framtida tilldragelser.

Därefter gick de flesta och la sig medan vissa – däribland undertecknad – fick för sig att bestiga en liten bergsknabbe som såg inbjudande ut.

Nervägen var mer spännande än uppvägen.

Efter att ha sovit så gott man kunnat gjorde alla sig sedan i ordning för återfärd till bilarna, varefter var och en vände hemåt.

Ett av samtalsämnena efter vandringen var att många gärna hade varit ute på fjället i uppemot en vecka. Det är således inte helt osannolikt att en längre vildmarksvistelse kommer att arrangeras i nästets regi i framtiden.

Klicka för förstorad bild.

Klicka för förstorad bild.

Klicka för förstorad bild.


  • Publicerad:
    2019-08-16 10:00