UTRIKES. Tre poliser förgiftades på måndagen av milkshakes som spetsats med något som troligen är blekmedel. Händelsen inträffade på en snabbmatsrestaurang i centrala New York när poliserna var i området för att hantera protester.

Tre poliser förgiftades på en Shake Shack-restaurang i centrala New York. Skärmbild: Youtube.

Tre poliser blev på måndagen förgiftade av milkshakes på en populär snabbmatsrestaurang i centrala New York, skriver RT. Poliserna var på plats för att hantera protester i området.

Attentatet inträffade på en Shake Shack-restaurang på nedre Manhattan. Poliserna märkte först inte att dryckerna preparerats utan hann att dricka en del av innehållet som spetsats med något som troligen är blekmedel.

Poliserna togs till sjukhus men ska inte ha blivit allvarligt skadade.

Händelsen har bekräftats av New York-polisen som på sitt officiella Twitterkonto skrev att miljön där de arbetar har försämrats till en kritisk nivå och att de måste vara på sin vakt hela tiden.

Poliser råds nu att inte äta ensamma, att noggrant kontrollera färdigmat som de köper för att se så den inte förgiftats och att vara vaksamma under hela måltiden.

Shake Shack har uppgett att de är förfärade över händelsen och att de kommer att samarbeta med polisen i deras utredning. Personalen har blivit förhörd men ännu finns ingen misstänkt.

Milkshake-innehållet har skickats till ett laboratorium för analys.


  • Publicerad:
    2020-06-16 10:30