UTRIKES. EU-kritikern Nigel Farage har nu valt att ge sitt stöd till det nybildade Brexitpartiet, som bildats av före detta UKIP-medlemmar.

Nordfront rapporterade i fredags om att före detta UKIP-ledaren Nigel Farage sade sig vara beredd att göra comeback inom politiken. Han sade då att han förmodligen skulle ansluta sig till något av de mindre nybildade partierna.

Nu visar det sig att Farages val har fallit på nybildade The Brexit Party, som enligt brittisk media anmälde sig för registrering hos den brittiska valkommissionen den 11 januari. Den som anmält partiet för registrering är UKIP:s förre ekonomiskpolitiske talesperson Catherine Blaiklock, som liksom Farage lämnat partiet på grund av den nye ledaren Gerard Battens fokus på islamkritik.

Partiet ska vara redo att ställa upp med kandidater om ett extraval utlyses, eller om landet deltar i årets val till Europaparlamentet. Så här säger Nigel Farage om varför han anslutit sig:

— Det finns en stor efterfrågan för ett parti som är tydligt om denna fråga [Brexit]. Man kan höra frustrationen välla upp där ute, säger Farage och fortsätter:

— Det är tydligt att den politiska eliten vill stoppa Brexit och att premiärministern inte har styrkan eller viljan att genomföra detta.

Hur det kommer gå för det nya partiet återstår att se.

Källa:
Nigel Farage makes comeback to push Brexit with fresh political party in blow for Tory and Labour ditherers


  • Publicerad:
    2019-01-20 21:25