USA En kyrka försökte diskret ordna en trans-sagostund för barn i Nashville. Efter att NJP-aktivister fått reda på var evenemanget skulle hållas ordnades en populär motdemonstration som blev deras största hittills.

I den amerikanska staden Nashville skulle man i söndags ordna ”drag queen story hour”, eller med andra ord ett evenemang där vuxna män som har klätt ut sig till kvinnor läser sagor för barn. Enligt Justice Report försökte organisatören bakom bög-eveneganget, den förment kristna församlingen The Table ELCA Lutheran Church, vara diskret i sin marknadsföring av detta.

En del i den ”diskreta” marknadsföringen bestod i att göra reklam för den sexualiserade sagostunden via sociala medier. Trots att man inte avslöjade var evenemanget skulle äga rum så var det inte svårare än att skicka ett privat meddelande för att få tag i informationen. Aktivister från National Justice Party var snabba på att göra just detta.

Republikaner sin vana trogen frånvarande

Efter att NJP-aktivisterna luskat ut var och när organiserade de en aktion som lockade till sig upp till 60 män och kvinnor, med andra ord blev den deras största hittills. Deras syfter med aktiviteten är enligt Justice Report att:

Kräva ett slut på den sexuella exploateringen av den amerikanska ungdomen som bedrivs av vissa rovdjurslika element inom den homosexuella gemenskapen samt rikta strålkastarljuset på republikanska politiker - och i synnerhet den federala domaren Thomas Parker - för att ha blockerat ett lagförslag i delstaten Tennessee som hade kunnat göra drag queen story hour olagliga.

Aktivisterna höll mark på andra sidan gatan sett från kyrkan med skyltar och budskap som ”skydda våra barn” och ”förbjud dragshower nu”. Man hade även för avsikt att synliggöra vad som hände bakom kyrkans dörrar och att exponera den ”misshandel” som enligt dem pågick där inne.

— Vi är här idag för att vi måste vara här. Republikanerna har inte gjort någonting för att stoppa detta. Vi här här för att vi känner i våra hjärtan att det som pågår inne i kyrkan är barnmisshandel, var ett budskap som Carson Kilgrey förmedlade till aktivisterna på plats.

Kilgrey, som själv är från Nashville och organiserade anti-trans aktionen ställde också några frågor om motiveringen bakom dessa sagostunder:

— De vill normalisera deras könsbytar-fetisch i ett rum fullt av barn. Måste jag fråga varför?

Uppskattades av lokalbor

Demonstrationen var enligt deltagarna en lyckad tillställning med ett stort antal av de lokala människorna som visade sin uppskattning i form av tutande bilar och hälsningar. Flygblad och partipropaganda delades ut åt förbipasserande och en del stannade till och med i sina bilar för att fråga efter material av aktivisterna.

— Efter att ha sett denna stad förändras till det sämre under årtionden förväntade jag mig inte alla de positiva reaktioner vi fick från lokalbor. Det är ingen överdrift att säga att det gick tre positiva reaktioner på varenda negativ, kommenterar Kilgrey till Nordfront.

Homolobbyn, antifa och annat så kallat motstånd lyste enligt de på plats också med sin frånvaro denna dag:

— Vi var förberedda på mer motstånd, både från polis och organiserade antifascister, men ingen dök upp.

Aktionen pågick i timmar och enbart en polis kom för att säkerställa att aktivisterna höll sig på deras sida av gatan. En annan av polisens uppgifter under dagen ska ha varit att eskortera transorna in i kyrkan.

— För första gången på någon av våra demonstrationer fick vi slut på litteratur att dela ut. De normala, sunda människorna som fortfarande bor i staden hejade på oss och skakade våra händer, ivriga att lära sig mer om National Justice Partys vision, avslutar Kilgrey.

En video från dagen finns att se på National Justice Partys Telegramkanal.