AKTIVISM National Justice Party bedrev offentlig aktivism för första gången någonsin med anledning av terrordådet i Waukesha.

I lördags genomförde National Justice Party (NJP) en protestaktion i Waukesha för att belysa hur media, polis och politiker tystar ner det faktum att attacken mot julparaden den 21 november hade tydliga hatbrottsmotiv. På organisationens hemsida skriver de följande:

Svaret från både myndigheter och media till attacken har varit en feg och skamlig mörkläggning. Waukeshas polischef Daniel Thompson, som förra året beordrade sina poliser att gå ner på knä framför en BLM-flagga, sa att hans polisdepartement inte kunde hitta något motiv till attacken och deklarerade att han inte skulle göra några fler offentliga uttalanden.

De stora judiska mediekanalerna har gjort en poäng av att okritiskt acceptera Thompsons ord och vägrar att rapportera fakta om att Brooks var en högljudd anhängare av BLM som har gjort anti-vita rapplåtar och inlägg på sociala medier som uppmanar till våld mot vita människor, inklusive åldringar.

Den federala statsmakten har än så länge vägrat involvera sig i fallet. Den judiske justitieministern Merrick Garland har inte beordrat justitiedepartementet att utföra en federal hatbrotts-utredning och president Joe Biden har bara orkat besvära sig med några få ytliga anmärkningar innan han glömde hela händelsen.

Uttalande från National Justice Party
Michael Peinovich, även känd som Mike Enoch.

Under lördagens aktion talade NJP:s ordförande Mike Enoch och Warren Balogh som ingår i partiets ledningsråd. Ett antal aktivister höll också upp skyltar med budskap som ”Stop BLM Terror” och ”Hate Crime Charges?”

På plats var även Eric Striker som likt Balogh är en av grundarna av NJP och ingår i ledningsrådet. Striker var via sin nyhetstidning, som har samma namn som partiet, först med att avslöja den misstänkte Darrell Brooks antivita uttalanden på sociala medier.

Aktionen dokumenterades av Media2Rise som postat bilder och filmer på sin Telegram-kanal. I de hittills publicerade filmerna hör man hur flera bilister som kör förbi tutar uppmuntrande till demonstranterna. Mer filmmaterial väntas också komma under de kommande dagarna, meddelar NJP på sin hemsida.

Historisk aktion

Detta var första gången som NJP genomförde en större utåtriktad aktion. Tidigare har partiet hållit stora interna möten med sina anhängare och spridit tal och uttalanden via sin hemsida och sociala medier. Aktionen förflöt utan problem och Eric Striker säger till Nordfront att mer aktivism är att vänta från partiet.