USA. Nu har det pro-vita partiet National Justice Party officiellt lanserats i USA.

Mike ”Enoch” Peinovich är ledare för det nya partiet.

På Twitter meddelade Eric Striker – känd från bland annat poddplattformen The Right Stuff (TRS) och nättidningen National Justice – att en ny organisation skulle lanseras under onsdagen. Att detta varit på gång har tidigare också antytts i flera poddsändningar.

Den nya organisationen heter National Justice Party och dess hemsida lanserades natten mot torsdag med en lanseringsfilm som visar ordförande Michael Peinovichs tal från det interna möte där hundratals anhängare nyligen samlades för att fira partiets bildande. Peinovich är också grundaren och frontmannen för TRS där han varit känd under pseudonymen Mike Enoch.

I talet framgår det att partiet kommer företräda de vita europeiskättade amerikanernas intressen.

— Vi måste enas som en ras och ett folk och kämpa för våra efterkommande och våra rättigheter, vår rätt till det här landet som vi grundade, säger Peinovich i talet.

Avslutningsvis nämner han sju punkter som är partiets huvudfrågor:

1. Arbetares rättigheter

2. En rättvis, fredlig utrikespolitik

3. En ren miljö

4. Försvar av familjen

5. Yttrande- och religionsfrihet

6. Sann invandringsreform

7. Lagligt fastställande av USA som ett land med en europeisk majoritetsbefolkning

Angående religionsfriheten flikar Peinovich in att det bara gäller för ”riktiga religioner” och inte för religioner som egentligen är maktstrategier.

Efter talet säger Peinovich att han ska presentera partiet för publiken och kallar upp sex andra representanter på scen, fyra yngre män och två lite äldre. En av de yngre representanterna är uppenbarligen Gregory Conte som varit en offentlig person inom den amerikanska althögern i flera års tid, en av de andra är Joseph Jordan (Eric Striker) som i samband med lanseringen gått ut med sin bild på Twitter. Vilka de övriga är kommer förmodligen klargöras inom kort på partiets hemsida Nationaljusticeparty.com.

Uppdatering: En av partiets grundare gick på Twitter ut med namnen på personerna på scenen – utöver Peinovich (Enoch), Jordan (Striker) och Conte är det Michael McKevitt, Tony Hovater, Warren Balogh och Alan Balogh som är grundare av partiet.


  • Publicerad:
    2020-08-20 02:30