SKÅNE. Nordfront har intervjuat en av de svenska ungdomar som var närvarande vid konfrontationen med ett invandrargäng på Parkskolan i Ystad.

Skärmdump av en amatörvideo från incidenten vid Parkskolan i Ystad.

I fredags rapporterade Nordfront om det storbråk på Parkskolan i Ystad som resulterade i att ett invandrargäng åkte på stryk av svenska ungdomar. Nordfront har intervjuat den 17-årige kampsportsfanatikern Adam, en av de svenskar som framgångsrikt försvarade sig mot gänget.

Kan du berätta lite om vad som hände och vad du tänkte?

— Det kom fram 20-30 icke-svenskar för att lösa en gammal konflikt som handlade om att en svensk vän till mig blev påhoppad av tre icke-svenskar på Sjöbo station. Vi fick nog av detta och kände att någon måste sätta ner foten. Vi var färre än dem men en del av oss tränar kampsport tillsammans så vi visste vad vi gjorde.

LÄS MER: Ystad: Svenska ungdomar jagade beväpnade blattar på flykt

— De hetsade upp situationen genom att knuffa min vän som stod och snackade. Sedan bröt det första bråket ut som blev en stor vinst för oss. Sedan går fyra stycken av dem därifrån för att sedan komma tillbaka med masker. En av dem har kökskniv, två stycken har fickknivar och en har en karambit. De skrek mot svenskarna att backa. Svenskarna ville inte anfalla när rasfrämlingarna hade vapen utan backade och säkrade sig eftersom blattarna försökte hugga dem.

Vad har hänt efter bråket? Blev polisen inblandad?

— Plats och namn och så vidare har blivit utlagt på sociala medier och den svensk som det ursprungligen handlade om har hotats på sociala medier. Polisen som kom till platsen har hittat två knivar och säger att de ska kolla på det djupare. De ska även kolla på vilka elever som fick frånvaro från lektioner. Ingen är gripen och ingen blev knivhuggen.

Du nämnde tidigare att du kom i kontakt med Nordiska motståndsrörelsen genom en vän. Är du ofta inne på Nordfront? Vilken ideologi bekänner du dig till?

— Är inne där lite då och då. Jag tror på ett nationalistiskt samhälle, det var lite därför som jag och mina vänner agerade så som vi gjorde.

Har du något att säga till alla vita ungdomar där ute? Eller till politikerna som bär ansvaret för invasionen?

— Att alla ungdomar bör göra så att de känner sig säkra, nästan så att man bör bära något på sig som gör att man kan känna sig säkrare. Kampsport är något som gör en väldigt stor skillnad och som nästan är behövligt i dagens samhälle. Så ska det egentligen inte behöva vara, man ska känna sig säker var som helst vilket dagens Sverige dock inte är ens nära.

Se amatörfilmen från händelsen:

Har du problem att se det inbäddade klippet? Se det istället på VK.


  • Publicerad:
    2019-10-14 18:23