ÅSIKTSFÖRTRYCK Nordfront åtalas för en kulturrecension och en bild som tidigare friats.

Förra veckan lämnade kammaråklagare Jens Göransson på uppdrag av Justitiekanslern in ett åtal mot Nordfronts ansvarige utgivare Elin Reinhardt. Åtalet rör endast en tidigare friad bild och en kulturartikel som recenserade TV-serien The Witcher.

Bilden i fråga visar en person iförd en tröja med texten ”HEIG ISEL”. Trots att bilder med samma text tidigare friats menar åklagaren och JK att bilden ”uttrycker missaktning mot judar”.

Då bilden publicerades redan 2018 fick Nordfront i år en varning och uppmaning av JK att ta bort bilden för att undvika åtal, men den ansvarige utgivaren och övriga redaktionen valde att ha kvar bilden för att inte låta JK expandera definitionen av hets mot folkgrupp-lagen utan strid i rätten.

I åtalet förekommer bilden dessutom under två olika åtalspunkter då JK sedan en dom mot Motståndsrörelsen.se har fått en domstol att acceptera att bilder inte bara ska bedömas i sammanhanget av artikeln som bilden faktiskt publicerats i, utan att bilder ska ses som egna publiceringar då de av rent IT-tekniska skäl får en egen länk när bilden laddas upp för att kunna användas i en artikel. JK åtalar alltså Reinhardt både för bilden där den ligger i en artikel och för bilden i sig som en egen publicering.

Recensionen som åtalas är en kritisk genomgång av hur Netflix låtit svarta skådespelare spela vita roller i The Witcher. I åtalet menar JK att ett stycke där svarta karaktärer ska ha beskrivits som bajsfärgade, utan att i övrigt jämföras med avföring, kan vara olagligt. JK invänder också mot formuleringarna ”kvot-negrerna”, ”kolsvart Zambia-neger” och ”50% av byborna är blånegrer” som påstås ha förekommit i artikeln.

— Jag visste att vissa formuleringar i artikeln var lite provokativa, men syftet var att raljera och skämta. Etnisk humor måste få vara lite elak utan att man ska behöva bli anklagad för att vilja förfölja och utrota folkgrupperna man driver med, säger Nordfront-skribenten som skrev artikeln.

Kritiseras hårt på Flashback

Som vanligt har svensk mainstreammedia varit tysta med kritik mot denna attack mot yttrandefriheten, där JK försöker inskränka Nordfronts rätt att försvara autentisk europeisk kultur från kulturell appropriering och genom IT-teknikaliteter försöker hitta fler sätt att åtala tidningen på. Däremot på Flashback har flera användare kritiserat JK:s agerande.

Vilken yttrandefrihet finns kvar? Om man alltså inte ens får kritisera uppenbar antivit propaganda?

Zaedrews

Självklart blir man bestraffad om man vågar ifrågasätta globohomo-agendan.

Sverige är en lydstat till USA, våra myndigheter, rättsväsende & politiker har sin lojalitet på ett helt annat håll än hos svenskarna.

Det som förr kallades för landsförräderi.

Enoch.Thulin

Att den här artikeln skulle kunna vara olaglig visar bara ännu en gång hur snäv yttrandefriheten är i Sverige idag.

Jag tycker inte yttrandefriheten är absolut och ska kunna begränsas när det handlar om att typ ljuga om att någon våldtagit dig. Men när den här typen av artiklar inte kan publiceras för att man riskerar att bli åtalad för yttrandefrihetsbrott, då måste väl ändå folk förstå att det är orimligt?

Johan-Palm

Eftersom det är Nordfront så kommer de automatisk att bli fällda. HMF är lite som paragrafen "kontarevolutionär verksamhet" som fanns i socialistiska stater.

Vervez

Jag tyckte Nordfronts analys var enormt underhållande. Bara kroniskt skitnödiga människor kan se detta som kränkande och se sig tvungna att polisanmäla.

gg1337