BROTT. Det var under natten till fredagen som en kvinna i Västerbotten våldtogs. En polis i länet är misstänkt för brottet och har suttit anhållen.

I en bostad i en stad i Västerbotten ska en polis under natten till påskafton ha våldtagit en kvinna. Detta misstänker särskilda åklagarkammaren, som utreder brott där polisanställda eller andra personer inom rättsväsendet är misstänkta för brott.

En patrull ska ha skickats till polismannen under natten, men fick bryta upp hans dörr då han vägrade öppna.

Polismannen kom senare att anhållas på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt men har i skrivande stund släppts, även om misstankarna kvarstår.

— Det finns en förundersökning och en person, en polis, är anhållen misstänkt för våldtäkt, sa Robin Simonsson, presskommunikatör vid Åklagarmyndigheten, i samband med att polismannen anhölls.

Polismannen ska ha blivit tagen ur tjänst tillsvidare.

— Den polis det handlar om är inte i tjänst just nu. Hur det sedan blir med den frågan – ifall polismyndigheten går vidare med andra åtgärder – beror på vilka besked som kommer från åklagaren utifrån om brottsmisstankarna kvarstår eller förundersökningen läggs ner, säger den misstänkte polisens chef till Skellefteåtidningen Norran.

Att en misstänkt våldtäktsman inte häktas kan tyda på att bevisläget är svagt, alternativt att det är så starkt att ett frigivande inte kan komma att påverka utredningen.

Källa:
Polisman anhållen – misstänks för våldtäkt mot kvinna i bostad
Polis i Västerbotten utreds för våldtäkt: ”Är inte i tjänst just nu”


  • Publicerad:
    2019-04-22 21:00