Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Risk för omfattande skogsdöd i norra Sverige

SKOGSDÖD. Enligt statliga Sveaskog som gjort en inventering av ungskogsbeståndet i norr, så riskerar en fjärdedel av träden vara allvarligt skadade och döende.

Norrländsk polisman misstänks för våldtäkt

BROTT. Det var under natten till fredagen som en kvinna i Västerbotten våldtogs. En polis i länet är misstänkt för brottet och har suttit anhållen.

Solskenshistoria: Sorsele visar vägen med segregation

KOMMENTAR. När rasfrämlingar tog över det lokala fotbollslaget i Sorsele i samband med den så kallade flyktingkrisen 2015 gav samhället inte upp - man startade ett nytt, eget fotbollslag istället. Simon Holmqvist skriver om en kommun där invånarna i tysthet visar hur motstånd kan ske även i det mest vardagliga.

Pedofil frias trots att han erkänt att han smekt flickas kön

SEXUALBROTT. En äldre man frias från misstankarna om våldtäkt mot barn trots att han erkänt att han smekt flickan på könet.

Norsjö kommun i överenskommelse med Migrationsverket

NORSJÖ. Massinvasionen sprider sig vidare runtom i landet. Norsjö kommun i Västerbottens inland har nu slutit ett avtal med Migrationsverket om upprättande av ytterligare en ockupationsbas.

Storbråk på asylboende i Tärnaby efter fotbollsmatch

VÄSTERBOTTEN. En fotbollsmatch på ett så kallat asylboende i Tärnaby slutade under söndagskvällen i stort slagsmål. Polisen var tvungen att kalla in ledig personal för att stävja bråket.