VÄSTERBOTTEN. En fotbollsmatch på ett så kallat asylboende i Tärnaby slutade under söndagskvällen i stort slagsmål. Polisen var tvungen att kalla in ledig personal för att stävja bråket.

Ett 40-tal påstådda flyktingar som bor på ett asylboende i Tärnaby spelade under söndagskvällen fotboll. Matchen ”spårade ur” och slutade i fullt slagsmål.

— Ja, det var ett större slagsmål i samband med en fotbollsmatch som spårade ur, säger Michael Liljenberg, länsvakthavande befäl vid polisen i Västerbotten, till media.

Vid klockan nio på söndagskvällen fick polisen larm om bråket. Boende i byn hade dock redan innan det ringt hem till en polisman boendes i Tärnaby. Polismannen tog med sig ännu en kollega och gjorde en första insats för att försöka lösa upp bråket.

— En ledig kollega som bor i byn var först på platsen. Då var läget kaotiskt. Sedan fick han hjälp av ytterligare en kollega som bor i byn, så att de var två i alla fall, säger Liljenberg.

Med visst dröjsmål fick till slut de två poliserna uppbackning av ytterligare två patruller. Vid klockan tio på kvällen var det lugnt på platsen, men polisen håller sig ännu kvar på platsen.

Ett flertal anmälningar om misshandel väntas efter kvällens slagsmål. Exakt hur många det blir är ännu oklart.

Källa:
40 personer i bråk – lediga poliser ryckte in


  • Publicerad:
    2016-05-09 00:30