MASSINVANDRING. När två påstått 16-åriga pojkar på ett av boendena för ”ensamkommande barn” i Svalövs tätort inte var nöjda med maten slängde de sina tallrikar på golvet. Maten måste ha varit rejält dålig då de även fick med sig ett flertal av de övriga ”barnen” och genomförde en sittande protest på den vältrafikerade gatan utanför boendet.

Under en dryg halvtimme fick bilister välja en annan väg. Ett flertal polispatruller blev kallade till platsen men även en ambulans behövdes på plats då en utav de boende mådde dåligt. Om det berodde på maten som serverats eller annat har inte kommit fram.

Enligt polis Eva-lotta Hermansson är en av ”pojkarna” misstänkt för skadegörelse. En av Nordfronts läsare passerade platsen efter att den sittande protesten hade upplösts.

svalöv 1

Sittande protest vid husväggen?

svalöv 2

Det krävdes omfattande polisresurser för att återställa ordningen utanför asylboendet.

svalöv 3

Nordfronts läsare blir uppmärksammad av ”barnen”.

svalöv 4

Ett visst missnöje över att bli fotograferade kan skönjas.

svalöv 5

”Barnen” ropar på poliserna att de inte vill bli fotograferade men får snabbt till svar att det är tillåtet enligt svensk lag att fotografera på allmän plats.

svalöv 6

”Barnen” ber då poliserna att hålla käften varpå fotografen förväntade sig ett hårt och resolut ingripande! Endast ett ”Hörru du du, så säger man inte” hördes från polisen.

Fotnot: Incidenten ägde rum förra veckan, men nyhetsredaktionen missade att publicera notisen då den skickades till tipsmejlen. Är du intresserad av att skriva för Nordfront eller har en notis/artikel du vill få publicerad? Mejla martin.saxlind@nordfront.se för snabbare respons.

Artikel i lokalmedia:
Ogillade maten – satte sig på vägen


  • Publicerad:
    2016-05-22 15:00