MASSINVANDRING. Nio så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” anvisades plats i Hudiksvalls kommun men på grund av platsbrist placerades de på ett asylboende i Grillby i Enköpings kommun. När senare Hudiksvalls kommun försökte förflytta ”flyktingpojkarna” dit de först blivit anvisade, ville de inte och nu har en av dem lyckats överklaga förflyttningen.

"Barn" som inte vill "tvångsförflyttas".

”Barn” som inte vill ”tvångsförflyttas”.

Det har rapporterats frekvent i lokalmedia om de nio så kallade ”ensamkommande flyktingpojkarna” i Grillby i Enköpings kommun som inte vill flytta till ett asylboende i Hudiksvalls kommun. Det var först tänkt att de skulle hamna i Hudiksvalls kommun, men hamnade i Grillby på grund av platsbrist. När Hudiksvalls kommun sedan fick fler platser och ville förflytta ”flyktingbarnen” till det ursprungligen anvisade asylboendet i kommunen vägrade ”barnen” och nu har en av dem alltså lyckats överklaga förflyttningen.

I torsdags fattades ett beslut gällande en av de asylsökande ”pojkarna” av förvaltningsrätten i Falun. Det slogs fast att den utredning som Hudiksvalls kommun gjort gällande placeringen hade varit bristfällig och målet skickas därför tillbaka till kommunen för förnyad handläggning.

Källa:
Beslutet – upphäver tvångsförflyttning


  • Publicerad:
    2016-05-30 21:30