STOCKHOLM. Nu går Stockholm stad ut och säger att föräldrar som fått ett till barn ska kunna lämna storasyskon i barnomsorg på obegränsad tid. Detta trots att det alltså finns mamma eller pappa hemma på heltid. Det hela beskrivs som en ”rättighet” till föräldrar.

Stockholm stad storsatsar på att få in så många barn som möjligt i politiskt korrekt barnomsorg och förskola. Man nöjer sig inte med att barn som fått småsyskon tillbringar 30 timmar per vecka på förskolan.

Nu går man ut med nya direktiv som gör att dessa barn ska kunna lämnas på förskolan under obegränsad tid, trots att det en finns mamma eller pappa hemma på heltid med yngre syskon. Det nya direktivet presenteras som en ”rättighet” för föräldrar.

— Alla barn ska ha rätt till heltid på förskolan. Den viktigaste anledningen är att vi ser att de barn som går på förskola i den pedagogiska miljön, har bättre förutsättningar senare i livet, när man går vidare i skola och högre utbildning, säger det socialdemokratiska finansborgarrådet Karin Wanngård.

Dagens ”moderna” föräldrar anses inte hinna med att ta hand om sina barn, utan dessa bör hellre slussas in i en verksamhet där anställd personal ansvarar för stora grupper av små barn. Helt små barn i 1-årsåldern ska ”omhändertas” och undervisas enligt den politiskt korrekta agendan.

Gällande den ekonomiska merkostnaden säger Wanngård att hon känner sig trygg och att detta är värt att satsa stora mängder pengar på. Hon menar att det kommer ge utdelning i framtiden att dessa barn får växa upp med ”bättre” förutsättningar.

Källa:
Nu får syskon rätt till heltid på förskolan


  • Publicerad:
    2016-08-29 08:40