UTRIKES. Den tyska optikaffären Six Million Glasses anklagas för att håna ”Förintelsen”, där sex miljoner judar påstås ha blivit mördade.

En optikaffär i Hamburg med namnet Six Million Glasses anklagas för antisemitism, eftersom siffran sex miljoner ofta associeras med ”Förintelsen”. Ägaren hävdar dock att namnet är baserat på tv-serien Six Million Dollar Man. De lokala judarna var snabba med att gråta ut om händelsen.

— Enligt min erfarenhet av att bo i Tyskland så kan jag säga att det finns en stor okunnighet angående Förintelsen. Tack vare utbildningssystemet i Israel så associerar vi automatiskt siffran sex miljoner med Förintelsen. Det tyska utbildningssystemet har misslyckats i det här fallet, säger israelen Omer Frenkel, boende i Tyskland.

Butikens ägare lovar nu att byta namnet snarast möjligt till A Million Glasses för att inte kränka den judiska befolkningen. Man säger dock i ett uttalande att ingen haft några problem med namnet tidigare, ett namn som butiken haft sedan den öppnade 2006.

Källa:
’Six Million Glasses’ Hamburg store blasted for insensitive name


  • Publicerad:
    2018-02-20 17:05