BROTT. Ett klipp som visar hur en ordningsvakt misshandlas av tre svarta män på tunnebanestationen Hornstull i Stockholm sprids just nu viralt på sociala medier.

Ett videoklipp från Kanal 5:s program ”Tunnelbanan” visar hur en ordningsvakt segnar ihop efter att ha blivit misshandlad av tre invandrare på tunnelbanestationen Hornstull i Stockholm.

I klippet kan man se hur ordningsvakterna har tagit fast en invandrare misstänkt för skadegörelse mot en tunnelbanespärr och därefter dyker invandrarens vänner upp och försöker frita honom. Ordningsvakterna drar då sina batonger för att försvara sig medan en av främlingarna använder sitt bälte som tillhygge.

— Backa! Backa! skriker vakterna medan utlänningarna runt omkring dem blir allt mer aggressiva.

En av gärningsmännen lyckas dra till sig en batong av ordningsvakterna och sedan påbörjar de en misshandel av den ena vakten. Bland annat fick vakten slag i huvudet och segnar till slut ner på marken medan gärningsmännen försvinner springandes från platsen varpå fller ordningsvakter och poliser anländer till platsen och tar upp jakten på våldsmännen.

— De sprang däråt. Tre svarta killar! Tre svarta killar! skriker den ordnings­vakt som inte blev nedslagen.

Gärningsmännen kunde därefter gripas.

Se klippet nedanför:


  • Publicerad:
    2016-12-05 11:55