DEMOKRATUR. I Österrike har statsmakten under veckan angripit den egna befolkningen, detta på grund av förmodade brott mot landets lagar mot ”kriminella organisationer”.

Under veckan har den österrikiska statsapparaten återigen angripit medborgare i landet, på grund av förmodade brott mot landets lagstiftning mot så kallade ”kriminella organisationer”. Rörelsen misstänks även för brott mot någon sorts ”hetslagstiftning”.

Det är åklagaren Christian Kroschl från Graz som beordrat räder mot medlemmar ur den identitära rörelsen, samtidigt som flera av rörelsens bankkonton blivit frysta. Även privata konton som tillhör aktivister har blivit frysta.

På grund av detta kan rörelsen nu inte betala ut löner till aktivister som arbetar för bolag som drivs av identitärerna, exempelvis bokförlag och klädesförsäljare.

Att oppositionella aktörer förföljs är ingenting som är unikt för Österrike. År 2004 förbjöds ett av Belgiens största partier, Vlaams Blok, då det anklagades för att vara ”rasistiskt”. Även i Frankrike, Storbritannien och Tyskland har organisationsförbud drivits igenom, samtidigt som åsikts- och tankeförbrytare straffats hårt.

Källa:
Identitarian Movement Under Attack by Austrian Government


  • Publicerad:
    2018-05-13 22:25