STOCKHOLM. Paula Bieler besökte igår ett antirasistiskt möte och hyllade efteråt ett tal som Mona Sahlin höll.

PB MS

Den sverigedemokratiska riksdagskandidaten Paula Bieler (t.v. i bild) besökte i söndags en antirasistisk manifestation som hölls under parrollen ”För människors lika värde – mot nazism, rasism och våld”.

På plats talade bland andra Mona Sahlin (t.h. i bild) och hon hetsade som vanligt mot nationella. Sahlin har under många år varit ett hatobjekt för många sverigedemokrater och hon sitter idag med i Expos styrelse. Trots detta valde Bieler efter att ha hört Sahlins tal att hylla henne på Twitter. Bieler skrev följande på Twitter:

Kanske provocerar nu, men för en gångs skull på plats, och stämmer in i varje ord av Mona Sahlin. Tack för en fin saklig manifestation.

Efter manifestationen uttalade Sahlin till Expressen att hon istället för att avveckla den misslyckade mångkulturen vill se till att mångkulturen sprids till alla stadsdelar.

— Det handlar nog om att bryta boendesegregationen. Vi bor så oerhört långt ifrån varandra och vi måste bryta segregationen. Bygg svindyra kåkar i Rinkeby och massor med billiga ettor på Östermalm, sa Sahlin.

Bieler har i en kommentar på Newsmill tidigare förnekat existensen av raser och uttryckt att hon anser att etnicitet är irrelevant:

Svenskar är inte en ”ras” (människan har inga raser, biologiskt sätt [sic!]) så argument om utseende går jag inte med på. Däremot definierar exempelvis wikipedia [sic!] en nation som: ”ett kollektiv av människor som förenas av gemensamma faktorer såsom språk, religion, etnicitet, historia, kultur, traditioner och sociala normer”. Här tar de visserligen upp etnicitet, men i takt med globalisering, adoptioner från alla världens hörn och liknande anser jag att denna del sakta börjar spela ut sin roll (om vi inte vill härma USA och börja tala om afrosvenskar, latinosvenskar etcetera). Bortser man från etniciteten är det alltså kultur, språk och värderingar som avgör ens nationalitet – inte antalet generationer som vistats i landet.

Enligt samma kommentar från Bieler så kommer hennes föräldrar ursprungligen från Polen, men enligt Nationell.nu har Bieler zigenskt och judiskt påbrå. Många av Sveriges judar, till exempel Jerzy Sarnecki, invandrade också hit från Polen.

Bieler var tidigare inblandad i ett kuppförsök mot den mer nationalistiske SDU-ledaren Gustav Kasselstrand som står på den lite mer hårdföra ”Bunkerfalangens” sida. Idag är Bieler en av Sverigedemokraternas riksdagskandidater samt chefredaktör för SD-Kuriren.


  • Publicerad:
    2014-03-17 13:50