RÄTTVISA En man från Orsa som pekas ut som pedofil flyttade till nytt boende i Ludvika och började direkt trakassera unga flickor. Ortengrabbar tog saken i egna händer och misshandlade mannen.

Tobias Wiström (19921107-3359) också känd under aliaset Tweedy som bland annat är dömd för sexuellt ofredande uppmärksammades nyligen på Dumpen.se igen efter att ha dykt upp i Ludvika i Dalarna.

Efter att ha strukit runt i Ludvika och bland annat trakasserat en femtonårig flicka vid en busshållplats började ryktet gå på sociala medier att han var på plats i Ludvika.

Wiström ska, enligt uppgift till Nordfront, under cirka två veckors tid ha strukit omkring runt skolor i Ludvika.

Polis informerades om Wiströms beteenden och ska ha tagit in Wiström på förhör men släppte honom senare fri, enligt Nordfronts källor.

För att skydda sina barn började oroliga medborgare kartlägga pedofilen i realtid varpå några personer tog saken i egna händer och misshandlade Wiström i dennes hem. Hans bil slogs också sönder utanför en bensinmack.

I en film som visar misshandeln ser man flertalet yngre män stå och skrika, varav en på svenska och resten på bruten svenska medan Wiström krupit upp i en soffa. En man går sedan fram och ger Wiström ett par slag mot huvudet och blodvite uppstår.

Enligt uppgift till Nordfront ska Wiström hämtats med ambulans och dagen efter ska en flyttbil hämtat hans tillhörigheter.

Utöver sexuellt ofredande är Wiström framför allt dömd för narkotikabrott och olovlig körning upprepade gånger, men han är även dömd för misshandel och har levt på försörjningsstöd.

Film som visar delar av misshandeln: