RADIO. Nordisk Radios nya musikpodd Urkult har bara hunnit sända ett avsnitt, men har trots detta redan skapat rubriker.

Satirversion av lögnmedial hetsartikel mot podden Urkult. Klicka för förstoring.

Nordfront rapporterade nyligen om att Nordisk Radio lanserat två nya poddar: Den estoteriska och engelskspråkiga podden Aristogenesis och musikpodden Urkult där bland annat Nordfronts nyhetsredaktör Simon Holmqvist medverkar.

Ganska snabbt efter premiäravsnittet av Urkult uppmärksammades podden av den folkfientliga och yttrandefrihetskritiska underrättelseorganisationen Expo. Detta med anledning av att Expo använde sin makt och inflytande till att förmå Spotify att helt utan motivering plocka bort Urkult från tjänsten.

I ett blogginlägg på Nordisk Radio skriver Urkults Ulf Larsson:

Som några av er kanske har noterat så finns Urkult ej längre att tillgå genom Spotify. Detta beror på att de Soros-finansierade yttrandefrihetshatarna i Expos råttnäste skrämde upp tjänsten med mailtrakasserier om vilken “hemsk nazistpodd” de huserade. Detta trots att det rör sig om en kulturpodd som är uttryckligen opolitisk och söker lyssnare helt oberoende av individers politiska ställningstaganden.

Men såklart finns podden fortfarande kvar på Nordisk Radio och Spreaker, tillgänglig för att lyssna på, gilla och dela. Det är inte lätt att göra sig hörd på internet så som det ser ut idag, så vi mottager Expos publicitet med glädje.

Strax efter Expos hetskampanj mot podden kontaktades Urkult av en journalist från en lokaltidning i Ångermanland. Simon Holmqvist ställde då upp på en intervju och det visade sig att tidningen ville skapa någon typ av konflikt mellan Urkult och en ångermanländsk hippiefestival med samma namn, som förra sommaren exempelvis hade ett uppträdande av de vänsterextrema feministerna ”Pussy Riot”.

Trots att Holmqvist förklarade för reportern – vars tidning visade sig ägas av den judiska mediaklanen Bonnier via MittMedia – att man inte känt till den lokala hippiefestivalen när man valde namnet Urkult blev artikelns vinkel att Naziströrelse stal Urkults namn – trots varumärkesskydd.

Med bilder på plastsköldar och suspekta Säpo-citat försökte Bonnier hetsa den ångermanländska hippiefestivalen Urkult mot podden med samma namn. Skärmbild: allehanda.se.

Inledningsvis skrev Bonniertidningen dessutom att Urkult var ”Nordfronts musikpodd”, trots att Holmqvist specifikt förklarat att det var Nordisk Radios podd. När detta påpekades uppdaterades artikeln med budskapet att det var ”Nordiska radios podd”.

Vinkeln att de hemska nazisterna stulit namnet kvarstod dock i artikeln, liksom ett begagnat citat av Säpos ökända desinformatör Ahn-Za Hagström om att Nordiska motståndsrörelsen har ”förmåga att begå terrorattentat” – ett påstående som hon förövrigt under förra årets stora åsiktsrättegång i Göteborg av nitiska försvarsadvokater tvingades komplettera med konstaterandet att den förmågan också delas av varje grupp eller individ som har tillgång till exempelvis en bil eller en kniv.

Inom kort kom tidningen också att placera den uppseendeväckande artikeln bakom betalvägg.

Har du missat musikpodden som redan efter ett avsnitt skapat lögnmediala rubriker? Lyssna då på avsnitt 1 som handlar om musikstilen neofolk:


  • Publicerad:
    2020-04-24 17:44