Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polisbefäl i Umeå vill inte ha “extrema åsikter” på allmän plats

Av Redaktionen, 2017-12-14
redaktionen@nordfront.se

UMEÅ. Efter Motståndsrörelsens kupp av Musikhjälpens livesändning menar Umeå-polisen att de har rätt att bedöma vilka åsikter som är extrema eller inte.

Banderollen utanför Musikhjälpens glasbur i Umeå. Foto: Nordfront.se.

Det var under gårdagen som ett tiotal medlemmar från Motståndsrörelsen ställde sig utanför Musikhjälpens glasbur i Umeå med en banderoll med texten ”Förinta barnsexhandeln”. I en artikel förklarade Simon Holmqvist, en av medlemmarna på plats, varför man valde att visa upp detta budskap som ett sätt att ironisera över Musikhjälpens tema ”Barn är inte till salu”:

I Näste 6 bestämde vi oss för att passa på att kuppa spektaklet och lite humoristiskt spinna vidare på problemet med pedofiler som handlar med barn. Det finns dock en allvarlig baksida med det hela, vilket är att dessa kändisar och förment goda människor aldrig kommer att kunna stoppa handel med barn, eller andra perversiteter för den delen, för än de globalister som styr vår värld stoppas en gång för alla. Det finns således bara en lösning på problemet, vilket förstås är Nordiska motståndsrörelsen.

Kuppen uppskattades dock inte av åsiktspolisen som ville flytta medlemmarna från platsen, vilket de inte gick med på. Polisen stoppade emellertid medlemmarna efter att aktionen avslutats och medlemmarna var på väg hemåt. Trots att ingen av medlemmarna var misstänkta för brott ville polisen visitera dem för att andra NMR-medlemmar varit våldsamma tidigare.

Idag har polisen gått steget längre i sina brott mot grundlagen. I en intervju med P4 Västerbotten säger polisbefälet Jörgen Lundin att polisen både har rätt att bedöma vilka som är extrema eller inte och att polisens målsättning är att få bort politiskt oliktänkande från allmän plats:

”Vi vill ju inte att ett sånt här arrangemang ska vara någon plats för att göra någon marknadsföring för extrema åsikter. Vår målsättning var ju att de inte skulle utföra någon marknadsföring på Rådhustorget. Nu var de endast där endast någon minut så vi bedömer det som lyckat att de inte fick tillfälle att marknadsföra sig i någon större omfattning.”

På sociala medier spekuleras kring varför Jörgen Lundin anser att det är extrema åsikter när Nordiska motståndsrörelsen manifesterar mot barnsexhandel.

Källa:
Nazister försökte synas i TV


  • Publicerad:
    2017-12-14 19:30