VÄNSTEREXTREMISM Journalister verkar ha gjort ett bättre jobb än polisen med att identifiera vänsterextremister som attackerade en nationalist i Göteborg 2018. Polisen lovar dock nu att prioritera utredningen i ett uttalande till Nordfront.

Nordfront skrev tidigare idag om hur Avmaskerat under gårdagen avslöjade identiteterna på tre vänsterextremister som deltog i misshandeln av Youtube-profilen ”Ulven” 2018. Tidigare har Elias Pettersson (19911017-1536) dömts för misshandeln men Avmaskerat i samarbete med Christian Petersson på Exakt24 lyckades sedan identifiera tre personer till som deltog i attacken.

Telegram skriver Petersson följande:

Tack vare en hittelön på 5000kr fick vi en vänsterextremist att avslöja en av våldsverkarna och nu har Polisen påbörjat en ny utredning. Vi använde även oss utav ansiktsigenkänning och genomgång av bilder från brottsplatsen.

De nya personerna som identifierats är den våldsamme läraren Axel Rosengren (19890829-4039), RF-veteranen Nikie Hallenberg (19950111-1885) och en tidigare okänd vänsterextremist vid namn Simon Larsson (19920511-0159).

Axel Rosengren attackerar motdemonstrant.

Rosengren har tidigare varit omskriven i media då det avslöjades att han driver den våldsbejakande och vänsterextrema podden Komintern ihop med AFA-ledaren Tor Alsén. Detta avslöjades i samband med att Alséns bil användes av AFA för att utföra en attack mot Christian Peterssons bostad.

På Telegram skriver Petersson som själv alltså varit utsatt av dessa vänsterextremister att han i somras lämnade in alla uppgifter han fått om vänsterextremisterna som misshandlade ”Ulven” efter att han och Avmaskerat efterlyste informationen.

Polisen bekräftar utredningen till Nordfront

Nordfront har varit i kontakt med Göteborgs-polisen som bekräftar att de öppnat en ny utredning som de dessutom prioriterar.

I somras lämnades det in nya bevis som fastställde identiteten på flera av de som misshandlade en man på första maj 2018. Kommer ni återuppta utredningen igen?

Vi kan inte öppna det gamla ärendet då det är avdömt och klart i rätten. Däremot har jag skrivit en ny anmälan och infogat alla relevanta handlingar från ursprungsärendet in i det nya (K 1255176-21).

Så det finns alltså en pågående polisutredning baserat på de uppgifter som lämnades in i sommar där dessa gärningsmän pekas ut?

Det är korrekt. Vi har också nu mer resurser och ärendet kommer prioriteras. Det kommer läggas på handläggare inom närmsta framtiden.

Är chansen stor att dessa nya bevis kan leda till åtal?

Det är inget jag kan svara på i nuläge.

Finns det något mer ni kan berätta angående utredning?

Inte i nuläget.

Flera vänsterextremister efterlysta

Avmaskerat efterlyser identiteten på fem andra personer som deltog i misshandeln men ännu ej är identifierade:

Känner du igen någon av personerna kan du mejla Avmaskerat på avmaskerat@protonmail.com