GÖTEBORG. Polisen har gripit sex vänsterextrema personer misstänkta för brott i samband med demonstrationen i Göteborg. Fler gripanden kan komma att ske.

Enligt uppgifter ska det vara motdemonstranten Ahmed Hussein som är inringad på bilden – i full färd med att slunga stenar mot polisen.

Sedan i tisdags har polisen gripit sex personer misstänkta för brott under Motståndsrörelsens demonstration in Göteborg. Ingen av de gripna har koppling till rörelsen.

Mats Ihlbom från polisen låter även meddela att utöver de sex personer som gripits kan fler gripanden komma att göras. Ihlbom vill dock inte säga, av okänd anledning, att de gripna personerna var motdemonstranter.

— Jag vill inte kalla dem för motdemonstranter. Men de är misstänkta för våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman eller försök till våld mot tjänsteman

Under demonstrationen gjorde polisen sammanlagt 23 gripanden. Tjugotvå av dessa var Motståndsrörelsens aktivister men som sattes på fri fot någon dag senare. Den tjugotredje personen som greps var en somalisk motdemonstrant, som identifierats som Ahmed Hussein och som påstår sig vara 17 år gammal, en uppgift som ifrågasätts av åklagaren.

Att man inte valt att släppa Hussein beror enligt åklagaren på att han saknar fast adress och att risken för avvikande därmed är stor.

De sex gripna personerna som hämtades in för förhör är misstänkta för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.

Källa:
Fler gripna efter nazistdemonstrationen


  • Publicerad:
    2017-10-26 17:00