MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Samtliga aktivister som suttit frihetsberövade efter lördagens demonstration har nu släppts.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg är nu frisläppt. Lindberg greps under demonstrationen i Göteborg i lördags och har varit anhållen misstänkt för våldsamt upplopp sedan dess.

Nu har Lindberg och minst två andra aktivister också blivit frisläppta. Huruvida misstankarna kvarstår mot personerna är oklart.

Uppdatering:

Nordfront har nu pratat med Lindberg som är vid gott mod. Åtminstone de tre gripna som nu har släppts har behandlats bra på häktet.

Vad gäller misstankarna så kvarstår dessa för samtliga av de frigivna. Men från att ursprungligen ha varit misstänkta endast för våldsamt upplopp blev de idag även delgivna misstanke om det mindre allvarliga brottet ohörsamhet mot polisman, vilket tyder på att åklagaren vet att rubriceringen våldsamt upplopp inte kommer hålla i rätten och därför måste hitta något annat att få de tre personerna åtalade för.

Uppdatering 2:

Sju personer frisläppta nu.

Uppdatering 3:

Alla 22 aktivister har nu blivit frisläppta. Enligt åklagaren är alla tills vidare fortsatt misstänkta för brott men det finns ingen anledning att hålla dem häktade.

— Det kan konstateras att det finns ett omfattande filmmaterial från händelsen i helgen som betecknas som ett våldsamt upplopp, vilket medför att vi nu har en god bild över vad som har hänt. Under dagen har det hållits ytterligare förhör med de misstänkta och min bedömning är att det nu saknas särskilda häktningsskäl då de misstänkta inte, mot bakgrund av utredningsläget, bedöms kunna påverka eller försvåra utredningen. De har därför försatts på fri fot, men samtliga är fortsatt misstänkta för brottet, säger förundersökningsledaren kammaråklagare Ulrika Åberg.

Nordfront följer utvecklingen och återkommer så fort vi vet mer.


  • Publicerad:
    2017-10-02 14:25