ABSURDISTAN. Någon har krossat rutor och brutit upp en dörr i huset där en kvinna våldtogs under natten till torsdagen i Kongsberg i Norge. Polisen anser att det är illa och de är oroliga för att det handlar om ”rasism”.

Det var under natten till torsdagen förra veckan som en ung kvinna blev överfallen och drogs in i ett bostadsområde i centrala Kongsberg i Norge. Inne i en bostad blev hon våldtagen av mellan en till fem utländska män. Samtliga fem greps och är misstänkta för gärningen. Tre av dessa har häktats medan två har satts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

Under den påföljande natten inträffade något som polisen inte hade räknat med. Någon hade kastat sten genom två fönster och brutit upp en altandörr till huset där den unga kvinnan våldtogs.

Då huset är bostad för två av de misstänkta invandrarna spekulerar polisen om att den kan handla om ”rasistisk” vandalism. Kriminalchefen Morten Ole Pedersen säger att han aldrig tidigare har upplevt något liknande under sin karriär som polis och han eftersöker tips om händelsen.

— Om det är rasistiskt motiverat så är det illa. Det är illa nog att förstöra en brottsplats som polisen håller på att undersöka. Vi har inte fått några tips om just denna händelse. Om folk har hört eller sett något speciellt bör de omedelbart kontakta polisen.

Borgmästaren i Kongsberg, Kari Anne Sand, säger till NRK att hon tar avstånd från allt som har med civilt borgarvärn att göra och hon menar att stenkastning är ett tecken på avsaknad av folkvett. Hur hon ställer sig till invandrare som våldtar unga kvinnor framkommer inte.

NRK:s journalister, Kate Barth-Nilsen och Johanna Hauge avslutar sin artikel och sitt samtal med kriminalchefen Pedersen genom att så tvivel om den unga kvinnan verkligen ska ha blivit våldtagen. ”Utesluter polisen att kvinnan ska ha följt med dessa män frivilligt hem?”, frågar de. Pedersen svarar: ”Vi utesluter ingenting”.

Källa:
Politiet i Kongsberg frykter «rasisme» etter hærverk


  • Publicerad:
    2016-07-11 09:30