ANARKOTYRANNI. Martin Saxlind går igenom hur polisen lurade en fattigpensionär att erkänna att hon begått ett åsiktsbrott.

Genrebild. Foto: Johan Wessman (CC BY 3.0).

I ett samhälle alltmer präglat av grov kriminalitet och ökad otrygghet är det viktigt att komma ihåg att polisen faktiskt löser vissa brott. Ett färskt exempel är ett fall från Östhammar som polisen tappert fört hela vägen till åtal.

Den åtalade kvinnan är en 68-årig fattigpensionär som gång på gång brutit mot svensk lag och kommit undan med det innan ”Näthatsgranskaren” Tomas Åberg äntligen fick upp ögonen för henne. Åberg upptäckte nämligen ett svenskt konto på MeWe som postar stora mängder bilder, däribland ett tjugotal bilder som målar upp judar som mäktiga, onda och fula. De flesta av de antijudiska bilderna var olika varianter av Happy merchant-memen. En av bilderna refererade också till en riktig nyhet om 1500 rabbiner som 2017 ville ha mer invandring till USA och drog slutsatsen att den nyheten bevisar att judar arbetar för ett folkmord på den vita rasen.

Åsiktsbrottsbekämparen och angivarproffset Åberg kom fram till att dessa bilder bryter mot den svenska hets mot folkgrupp-lagen. Det enda problemet för Åberg var att kontot hade ett relativt vanligt svenskt namn, varför han fick lägga lite tid på att identifiera vem som verkligen låg bakom det. Enligt förundersökningen som släpptes i samband med åtalet verkar Åberg ha avslöjat kvinnan genom att hon hade en bild på en hund på sitt MeWe-konto och att Åberg sedan kunde se i hundregistret att en kvinna med samma namn var ägare av fyra hundar.

Dessa uppgifter sprang Åberg sedan med till polisen som blev eld och lågor över att få sätta dit denna tungt kriminella tant. Polisman Faruk Ohranovic beslutade att en förundersökning skulle inledas. Förundersökningsledare Magnus Berggren visade sedan prov på sitt sluga strategiska tänkande då han utan förvarning skickade de tre poliserna Agnetha Degerstedt, Eva Sundell och Fredrik Engström hem till den 68-åriga skurken. Poliserna tog sig in i kvinnans bostad för att leta bevis och släpa med den misstänkte till polisstationen där hon skulle förhöras.

På grund av sin gränslösa godhet erbjöd poliserna att man istället för att köra in förbrytaren till polisstationen kunde hålla förhöret i hennes hem och utan advokat närvarande. Kvinnan gick med på detta, kanske för att slippa synas inför sina grannar med polisen. Dessutom svarade den förhärdade brottslingen ärligt att hon inte mindes men att hon förmodligen postat de fem första bilderna som polisen visade för henne. Sedan bröt hon ihop och sa att hon inte orkade svara på fler frågor. Polisen fick sedan den upprörda kvinnan att erkänna att hon var skyldig till brott – en stor seger för polismakten och det svenska rättsväsendet.

Nu kan världens judar sova lugnt och tryggt, då fattigpensionären som enligt personutredningen lever på 6500 kr i månaden kommer dömas till böter!

Den som tycker att polisen slösat tid och resurser genom att prioritera det här ärendet bör vara medveten om att polisen förutom att spara in pengar genom att inte blanda in en advokat också sparade lite pengar genom att låta Tomas Åberg göra polisens arbete även under själva utredningen. Åberg fick av polisen i uppdrag att gå igenom alla inlägg han anmält en gång till och fota om bilderna på ett sätt så att man såg när de ursprungligen hade publicerats. Då hjälten Åbergs bilder sedan användes som bevis till åtalet kan man alltså konstatera att han verkar anses lika tillförlitlig som polisen själva, för annars är det normala att polisen säkrar sina egna bevis när de gör en utredning.

Ärligt talat är det här ett övertydligt exempel på polisens anarkotyranni. Istället för att utreda riktiga brottslingar som hotar vanligt folk och är jobbiga att sätta dit ger sig polisen på en harmlös tant som förmodligen inte ens gjort sig skyldig till ett brott. För att någon ska kunna dömas för hets mot folkgrupp måste ett visst antal människor ha sett inläggen och efter att ha kollat på den åtalade kvinnans konto på MeWe tvivlar jag på att spridningsrekvisitet är uppfyllt. Dessutom syns det tydligt att inget av de fåtal ”reaktioner” som kvinnan fått på MeWe kommer från svenskar, alla som använder sidan verkar vara amerikaner eller andra utlänningar. Men då kvinnan redan erkänt brott och inte fått någon juridisk hjälp kommer hon nog ändå att bli dömd av det svenska orättsväsendet.

Svensk polis behöver inte mer resurser – de behöver nya direktiv och nya chefer. Så länge polisen fungerar som ett svenskfientligt maktverktyg är också min inställning att polislönerna borde sänkas!


  • Publicerad:
    2021-03-04 11:40