SVERIGE. Under tisdagen gick Stockholmspolisen ut med en uppmaning till unga flickor som går på Nya Elementar i Åkeshov i Stockholm att inte gå hem ensamma från skolan. Detta på grund av att en man följer efter och sexuellt ofredar elever som är på väg hem från skolan.

Ett flertal unga flickor ska ha blivit sexuellt ofredade av en man när de varit på väg hem från skolan Nya Elementar i Åkeshov i Stockholm. De första anmälningarna om att flickor ska ha blivit ofredade kom in till polisen i våras och sedan dess har de bara fortsatt att komma in.

— Det handlar om en man som följer efter tjejer och talar med dem på ett sätt som haft sexuell anspelning, någon gång ska han ha tagit på en tjej, säger Stefan Berg vid Västerortspolisen.

Den misstänkte gärningsmannen har tidigare suttit anhållen misstänkt för barnpornografibrott och sexuellt ofredande men då brotten inte anses vara tillräckligt grova för att hålla honom frihetsberövad så har han blivit satt på fri fot.

Enligt Nya Elementars rektor, Mikael Odin, ska skolan ha anpassat sig efter mannens närvaro i området.

— Vi har alltid vuxna med eleverna runtom skolan och när vi gör skolaktiviteter, säger han.
Nu har Stockholmspolisen gått ut och uppmanat föräldrar att inte låta sina barn gå ensamma hem efter skolan.

— Eftersom han gått efter tjejer och tilltalat dem, visst finns det en grad av farlighet, absolut!, säger polismannen Berg.

Nu väljer polisen att gå ut med signalement, trots att de är vaga.

— Det kändes för oroligt och därför vi vill gå ut till oroliga föräldrar. Det är en man som ofta bär mjukisbyxor och han har glasögon med markerade bågar, säger Stefan Berg.

Källa:
Polisens uppmaning till eleverna: Gå inte ensam hem från skolan


  • Publicerad:
    2016-10-05 16:10