POLISEN. Tre poliser får nu en varning efter att ha glömt sina tjänstevapen på olika platser utan tillsyn, det framgår av akter hämtade från Rikspolisstyrelsens personalansvarsnämnd.

kopps
Från komedin ”Kopps”.

I tre olika fall har poliser i Stockholms län glömt eller lämnat sina tjänstevapen utan tillsyn. I ett fall var det en polis på en närpolisstation som lämnade sitt tjänstevapen med tillhörande ammunition hängandes i ett bälte på sin kontorsstol. Mannen uppges ha haft bråttom till sin höggravida hustru.

I ett annat fall ska en polisman ha lämnat sitt tjänstevapen och ammunition i ett olåst vapenskåp i Kriminalvårdens lokaler på häktet i Sollentuna. En tredje polisman glömde kvar sitt tjänstevapen på en omklädningsbänk i polishuset på Kungsholmen.

Polismyndigheten i länet har nu beslutat om disciplinpåföljder i form av varningar.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur en Säpo-anställd glömt sitt tjänstevapen på en hotell-toalett, vapnet hittades senare av en privatperson som lämnade in pistolen till polisen. Straffet för den säpo-anställdes slarv blev löneavdrag med 25 procent av daglönen i tio dagar.

I ett annat fall av vårdslöst beteende sköt en kvinnlig polis i Stockholm ett vådaskott när hon skulle gå på toaletten. Kvinnan följde dock inte reglementet som säger att man ska lämna in sitt vapen för analys utan låtsades som om inget hade hänt.

Källa:
Tre poliser glömde sina vapen


  • Publicerad:
    2014-05-06 19:00