UTRIKES. En polisräd mot den österrikiske identitären Martin Sellner har bedömts vara olaglig.

Martin Sellner med sin fru Brittany, tidigare Pettibone i efternamn.

Nordfront har tidigare skrivit om hur ledaren för Österrikes identitärer Martin Sellner tillsammans med sin fru Brittany Sellner i mars i år fick sina telefoner och datorer beslagtagna av polisen. Polisen förklarade sig med att en okänd person som kallade sig ”Tarrant” – vilket är efternamnet på moskéskytten på Nya Zeeland – donerat runt 1 500 euro till Sellner.

Nationalistledaren valde att anmäla polisens trakasserier och förra veckan kom domen. ”[…] det fanns ingenting konkret, och därför heller ingen misstanke, om att anmälaren [Martin Sellner] är en medlem i en terroristorganisation” ansåg domstolen som alltså bedömde polisens beteende som olagligt.

Efter husrannsakan och den mediala hets som följde därpå förlorade Sellners organisation flera bank- och sociala mediekonton, något han menar är irreversibelt och som domstolens erkännande inte kan ändra på.

Han har tidigare även förbjudits att resa till Storbritannien tillsammans med sin fru. Hans organisation har dessutom åtalats för att bedriva ”maffiaverksamhet”, trots att de ägnar sig åt laglig opinionsbildning. Sommaren 2018 friades dock Sellner och ett femtontal andra aktivister från de anklagelserna.

Källa:
Police Raids Against ‘Identitarian’ Activist Martin Sellner Declared Illegal


  • Publicerad:
    2019-12-17 19:10