ÖSTERRIKE  Martin Sellner från Identitäre Bewegung Österreich har frikänts från ytterligare ett åtal av Wiens åklagarmyndighet. Åtalet om att han hetsat mot ”flyktingar” höll inte i domstolen.

Wiens åklagarmyndighet, som enligt Arktos är ökänd för sin vänstervridenhet, har återigen misslyckats med att döma Martin Sellner, ledare för Identitäre Bewegung Österreich (IBÖ) för brott. Denna gång åtalades nationalistledaren för att ha skrivit på sin Telegramkanal att Österrikes många asylcenter utgör en större fara än den så kallade Reichsbürger-rörelsen.

Utspelet kom efter att tysk polis slagit ned på ett stort antal medlemmar i Reichsbürger-rörelsen, bland annat i Österrike. Enligt tyska myndigheter ska gruppen ha planerat någon slags kupp mot den USA-styrda ockupationsmakten i Tyskland.

Under rättegången ska Sellner ha försvarat sig mot anklagelserna genom att berätta om ett fall där två flickor i yngre tonåren knivmördades av en asylsökare från Eritrea i österrikiska Illerkirchberg. Detta ska ha skett bara dagar innan media kablade ut nyheten om hur Reichsbürger-rörelsen ville störta den tyska ockupationsregeringen.

Enligt Arktos visade Sellner hur media blåst upp Reichsbürger-nyheten bortom proportioner, samtidigt som man ignorerat främlingarnas våld mot tyskar och österrikare.

Olagliga razzior och förbudsförsök

Sellner har under flera års tid utsatts för en omfattande trakasserikampanj från österrikiska myndigheter. För fyra år sedan gjorde polisen en razzia hos Sellner eftersom någon som kallade sig ”Tarrant” donerat motsvarande 15 000 kronor till IBÖ. Polisen ansåg att det måste ha varit den australiensiske moskéskytten Brenton Tarrant.

Efter detta försökte en åklagare i staden Graz få Sellner och andra österrikiska identitärer dömda för att vara medlemmar i en ”kriminell maffiaorganisation”. Inte heller den gången lyckades etablissemanget och enligt Arktos försvarade sig gruppen med att säga att ”vi är helt säkra att kärlek till sitt fädernesland inte är ett brott”. Domstolen kom fram till att IBÖ är en helt laglig organisation som inte kan förbjudas.

En domstol kom sedermera också fram till att polisrazzian mot Sellner, där man bland annat beslagtog datorer och mobiltelefoner, var olaglig.