SÖDERTÄLJE. Under tisdagsnatten stals prideflaggorna utanför Södertäljes stadshus. Avskurna linor har hittats och kommunikationschef Maria Dahl Torgerson lovar nya flaggor inom kort.

stc3a4lke-28-juli-2014-009

Södertälje har i samband med prideveckan i Stockholm valt att fortsätta följa den kulturmarxistiska agendan och hissat upp prideflaggor utanför stadshuset. Södertälje kommun har under många år jobbat aktivt med mångfald, hbtq-certifieringar och premiering av rasfrämlingar. Bland annat skriver kommunen att ”Södertälje ska vara en öppen, inkluderande och välkomnande kommun.”

Under måndagen hissades flaggorna enligt planerna men på tisdagsmorgonen var dom försvunna.

– De har stulits under natten. Någon har helt enkelt kapat linorna till flaggstängerna och tagit med sig flaggorna, säger Maria Dahl Torgerson, HBTQ-certifierad kommunikationschef på Södertälje kommun.

Flaggstängernas linor har återfunnits i närheten av stadshuset och kommunikationschefen ser väldigt allvarligt på det inträffade.

– Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Maria Dahl Torgerson

Men HBTQ-anhängare behöver inte vara ledsna länge till.

– Vi försöker få tag på nya regnbågsflaggor och någon som kan laga linorna. Så fort det är möjligt ska vi hissa nya flaggor, säger Torgerson.

KÄLLA:
Prideflaggorna stulna


  • Publicerad:
    2016-07-26 14:30