RYSSLAND. Vissa nationellt sinnade har trott att Vladimir Putin skulle vara på det ryska folkets sida, något som emellertid är motsatsen till verkligheten då han nyligen stiftade lagar som tydligt visar en fientlighet gentemot nationella.

putin

Trots att det är olagligt att vara nationell i Ryssland är det mångas uppfattning att Rysslands president Vladimir Putin skulle stå upp för det ryska folkets fortsatta bästa, något som inte alls är sant att döma av en rad nya lagar som stiftats rörande rasnationalism och utövande av ideologin.

Nu har straffen höjts för de som motsätter sig Putins antieuropeiska agenda. Som vanligt kallas nationella värderingar för ”extremistiska” och fakta för ”hets mot folkgrupp” – precis som i resten av västvärlden. Nedan följer flera utdrag från RT:

President Putin har skrivit på ett avtal som medför större böter och längre fängelsedomar för den som döms för brott relaterade till extremism.

Lagen offentliggjordes på regeringens officiella hemsida under tisdagen och träder i laga kraft samma dag.

Det maximala fängelsestraffet för offentlig anstiftan till extremism höjs till fyra år. Minimiboten för samma brott bestäms till 100000 rubel (motsvarar 20000 kr) medan maximiboten ligger på 300000 rubel (60000 kr).

Maxstraffet för hets mot folkgrupp, vare sig etnisk, religiös eller annan, ändras från två till fyra år och minimiboten ligger på 300000 rubel. Maximiboten kvarstår på 500000 rubel (100000 kr).

Maxstraffet för den som formar extremistiska grupper höjs från fyra till sex år. Var och en som engagerar sig i en sådan organisation döms till högst fyra år istället för två som nu.

Dessa lagar har använts mot nationella. Putin stödjer alltså invandring av rasfrämlingar och förföljer nationella.

Källa:
Putin increases punishments for dissidents


  • Publicerad:
    2014-02-06 13:00