RYSSLAND. Vladimir Putin har låtit meddela att homosexuella är välkomna till vinter-OS i Ryssland, så länge de lovar att ”lämna barnen i fred”.

Rysslands president Vladimir Putin är i blåsväder efter uttalanden om homosexuella.

Putin ska ha sagt att homosexuella inte behöver oroa sig för någon diskriminering om de kommer till de Olympiska vinterspelen 2014 som ska hållas i den ryska staden Sotji.

President Putin betonade dock att de homosexuella måste ”lämna barnen i fred” och att Ryssland inte kommer tolerera att de utsätter minderåriga för homopropaganda, vilket är förbjudet i Ryssland.

Ryska myndigheter har infört begränsningar på rätten att protestera under vinter-OS som kommer att hållas om en månad. Detta då man fruktar att hbt-rörelsen som backas upp av krafter i västvärlden kommer försöka att bryta mot lagen och sprida homopropaganda till barn under OS.

Förslag på ny antigaylag
Förra veckan gick den ortodoxa kyrkan i Ryssland ut och krävde en folkomröstning om att kriminalisera homosexuella förhållanden.

Den förra lagändringen, som skyddar barn från homopropaganda, stöddes enligt undersökningar av hela 88 procent av den ryska befolkningen.

Hur många som stödjer det nya förslaget från kyrkan är oklart, men det stora folkliga motståndet mot homosexualitet gör att vissa inom hbt-rörelsen i Ryssland uppenbarligen inte är så förtjusta i folkstyre:

— Om du håller en folkomröstning i Ryssland, skulle 90 procent stödja både dödsstraff samt idén om att skjuta alla homosexuella, sa Eduard Murzin som brukar organisera prideparader.

Källa:
Putin’s incredible gay insult: Russian president says homosexuals will be welcome at Winter Olympics … so long as they ’leave the children alone’


  • Publicerad:
    2014-01-18 22:15