MEDIA Time Magazine utser varje år en ”årets person”. Detta år är bland annat Kinas president Xi Jinping nominerad, men även Rysslands president Vladimir Putin.

Sedan 1927 har den amerikanska tidskriften Time Magazine utsett ”årets person”, vars porträtt sedan också får pryda tidningens omslag.

Utnämningen sker alltid på ”gott och ont”, vilket innebär att det inte nödvändigtvis behöver vara en person som lyfts fram av globalister som utses. Under 30-talet utsågs exempelvis både Adolf Hitler och Josef Stalin till ”årets person” och Stalin har blev dessutom återigen utsedd 1942.

Förra året utsågs Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj till ”årets person”, men i år kan utnämningen komma att gå till hans ärkefiende, Rysslands president Vladimir Putin. Putin är en av nio personer som nominerats och så här skriver Time Magazine:

Den ryske presidenten Vladimir Putin, som har haft rollen som president eller premiärminister i Ryssland sedan 1999, har fortsatt kriget i Ukraina, som nu är inne på sitt andra år efter den fullskaliga invasionen. Putin mötte ett tillfälligt hot mot sin makt under 2023 i samband med Wagnerupproret, men hans inflytande kom i slutändan bara att stärkas när den paramilitära gruppen retirerade efter en överenskommelse som slöts med den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenko. (Jevgenij Prigozjin, Wagnergruppens ledare, dog senare i en flygplansolycka). Putin var Times årets person 2007 och har varit på Times 100-lista flera gånger, inklusive 2022.

Andra personer som nomineras i år är Kinas president Xi Jinping, amerikanska federal reserve-bossen Jerome Powell och de åklagare som åtalat Donald Trump.