JUDISK MAKT. Financial Times har utsett multimiljardären George Soros till årets person. En ”fanbärare för liberal demokrati”, kallas han. Annie Lööf anser utmärkelsen vara ”välförtjänt”.

Den judiska tidningen Financial Times har utsett den judiske multimiljardären George Soros till årets person. Mannen som styr och ställer som han vill i kraft av sitt enorma kapital, kallas av Financial Times för en fanbärare för liberal demokrati, en idé som är under belägring av populister”.

Annie Lööf hyllar utmärkelsen. På Twitter skriver hon:

Välförtjänt. George Soros försvarar den liberala demokratin, står upp för öppenheten, toleransen, yttrande- och mediefriheten. I den värld vi nu lever i där många av dessa värden utmanas – inte minst i hans hemland Ungern – är utmärkelsen helt rätt.

Detta skriver Annie Lööf om den judiske multimiljardären som bland annat undergräver nationalstaters inhemska politik, spekulerar med valutor och bostadsmarknader, och skapar migrationskaos i stora delar av världen.

På 1990-talet spekulerade Soros mot den svenska kronan vilket resulterade i nödåtgärder i form dramatiska räntehöjningar. Många svenskar blev djupt skuldsatta på grund av Soros hänsynslösa valutaspekulation. Fortfarande lider många svenskar ekonomiskt i sviterna av hans tilltag.


  • Publicerad:
    2018-12-19 14:25