UTRIKES. Den judiske multimiljardären George Soros har nu valt att lägga ner sin folkfientliga verksamhet i Ungern efter att ha stött på massivt motstånd.

George Soros stiftelse Open Society Foundations har som mål att påverka nationers riktningar genom att bland annat köpa politiker, organisera flyktingströmmar samt ge ekonomiskt stöd till icke-statliga organisationer (NGO:s) som aktivt arbetar för att undergräva nationers suveränitet och för folkutbyte genom massinvandring och rasblandning. Organisationen har haft ett kontor i Budapest sedan 1980-talet.

Ungerns president Viktor Orbàn lovade för en tid sedan att bekämpa George Soros nationsödeläggande verksamhet och har sedan detta infört en lag som i folkmun kommit att kallas för ”Stoppa Soros-lagen”. Den nya lagen tvingar alla organisationer som arbetar med invandrare att ansöka om licens från landets justitiedepartement. De som då skulle få tillåtelse att bedriva verksamhet i landet kommer att beskattas med 25 procent.

Förutom den nya lagen införde den ungerska regeringen regler som gör att icke-statliga organisationer som finansieras från utlandet måste registrera sig som utlandsfinansierade. Detta för att folket lättare ska kunna identifiera potentiellt fientliga motiv i verksamhet.

Till följd av landets motstånd har George Soros nu valt att lägga ner verksamheten i landet och flyttar Open Society Foundations kontor till Berlin i Tyskland.

— Den ungerska regeringen har smutskastat och förtalat vårt arbete (…) med metoder som saknar motstycke i EU:s historia, säger Patrick Gaspard, presidenten för Open Society.

Källa:
George Soros forlater Ungarn


  • Publicerad:
    2018-05-17 11:55