INRIKES. Räddningstjänsten larmades till Ekolsundsbron i Enköping i eftermiddags efter att folk ramlat genom isen. En omfattande sökinsats pågår då man befarar att fler är fast under isen. 

Genrebild. Foto: CC public domain.

Räddningstjänsten larmades vid 13:30 till Ekolsundsbron i Enköping, där flera personer har ramlat genom isen.

Två personer tog sig själva upp ur sin isvak, och ytterligare fyra personer har fått hjälp av räddningstjänsten att ta sig upp. Räddningstjänsten var dock inte färdiga på platsen där, en omfattande sökinsats har pågått under eftermiddagen.

— Vi befarar att det finns flera personer i vattnet. Vi har sett flera öppna fält som eventuellt tyder på att det finns flera i vattnet och därför söker vi vidare, sade Tommy Wållberg, ledningsbefäl på räddningscentral Mitt, till SVT Nyheter.

Både räddningstjänsten och polisen har befunnit sig på platsen med helikoptrar och dykare som letat efter saknade personer under isen. Polisen kunde alldeles nyligen lägga ner misstankarna om att fler personer är fast under isen.

— Det har varit blandad status på de personer som tagits upp ur vattnet. De är förda till sjukhuset men det är för tidigt att säga hur deras tillstånd är, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson RLC Mitt, till SVT.

Polisen uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på isen runtom i Sverige, med tanke på att den börjar smälta och bli tunnare.

— Det är viktigt att inte gå ut på isarna med tanke på de temperaturerna som varit under de senaste tiden. Man får hitta på andra aktiviteter på sportlovet än att ge sig ut på isarna, uppmanar Jansson Klarin.


  • Publicerad:
    2021-02-27 17:20