MÅNGKULTUR. En 31-årig rasfrämmande socialassistent greps nyligen i Danmark misstänkt för att ha våldtagit en kvinna, som på grund av sjukdom inte kunde göra motstånd.

Illustrationsfoto.

En 31-årig rasfrämling, som arbetade som vikarie inom hemtjänsten, har häktats av domstolen i Hillerød i Danmark misstänkt för att våldtagit en 49-årig kvinna som är hjärnskadad och delvis förlamad.

Åklagaren i fallet, Michael Qvist, har meddelat att den första förhandlingen hölls bakom lykta dörrar. På grund av detta finns det heller inte mycket information eller detaljer kring händelsen som är tillgänglig för allmänheten.

Den 31-årige mannen misstänktes redan i december för våldtäkten men vid en tidigare häktningsförhandling lät domstolen mannen gå fri men i onsdags försökte åklagaren ännu en gång att få mannen häktad och med önskat resultat.

— Vi har i efterhand mottagit tekniska uttalanden, som enligt oss talar för en annan historia än den som han (den misstänkte red.anm) berättade vid den inledande förhandlingen i december, säger Qvist.

Den 49-åriga kvinnan lider av afasi. Hon är hjärnskadad och har på grund av detta svårt för att kommunicera. Därför har hon blivit videoförhörd av polisen. Förhörsfilmer används oftast bara när barn ska höras i ärenden.

Våldtäkten ska enligt misstanken ha utspelat sig i början på december förra året. Det var en medarbetare i Hillerød kommun som slog larm och kommunen anmälde då händelsen till polisen.

Den rasfrämmande mannen nekar till brott.

Källor:
Racefremmed fængslet for voldtægt af hjerneskadet og delvist lam kvinde
Rasefremmed fengslet for voldtekt av hjerneskadet og delvis lam kvinne


  • Publicerad:
    2019-01-17 20:20