Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rättegång mot dagispedofil inleds idag

Av Redaktionen, 2015-10-15
redaktionen@nordfront.se

BROTT. Rättegången mot en pedofil som misstänks för flera fall av sexualbrott mot barn i Kristianstad inleds idag. Rättegången hålls i säkerhetssalen i Malmö tingsrätt efter att mordhot riktats mot mannen.

Pedofilen, som är i 40-årsåldern, misstänks för fyra fall av grov våldtäkt mot barn, sjutton sexuella övergrepp och ett fall av kränkande fotografering. Totalt rör det sig om tjugo barn som mannen ska ha begått övergrepp på. Dessutom ska han vara misstänkt för massa barnpornografibrott.

Rättegången mot mannen skulle egentligen ha hållits i Kristianstad, då det var där brotten begicks, men på grund av mordhot valde man att flytta rättegången till Malmö tingsrätt istället där den hålls i en säkerhetssal.

Det var den 19 juli i år som den misstänkte pedofilen greps och han häktades tre dagar senare. Det som gjorde att mannen greps var att en 10-årig flicka berättade för sin mamma att 40-åringen utsatt henne för sexuella övergrepp. Polisutredningen ledde sedan till att man upptäckte flera fall där mannen ska ha begått sexualbrott mot barn. I slutet av utredningen kom man fram till att det rörde sig om 20 barn som blivit utsatta för mannen.

Mannen ska ha erkänt brotten i förhör.

Källa:
Dagispedofilen hotad till livet flera gånger


  • Publicerad:
    2015-10-15 09:55