BROTT. En 40-årig man som arbetat på en förskola i Kristianstad har häktats då han på sannolika skäl är misstänkt för våldtäkt mot barn. Enligt åklagaren i fallet så finns det många misstankar mot mannen. 40-åringen ska ha erkänt brottet.

Den 40-årige mannen, som varit anställd på förskolan i Kristianstad sen 2012, greps den 19 juli misstänkt på sannolika skäl för våldtäkt mot barn och han häktades fyra dagar senare. Enligt åklagaren i fallet, Pär Andersson, ska mannen vara misstänkt för många andra saker men man vill inte gå ut med vad mannen ska ha gjort på grund av sekretesskäl. Enligt uppgifter ska 40-åringen också ha fotograferat barn och sedan spridit bilderna på olika Internetsidor.

Under tisdagen ska polisen ha åkt runt och visat bilder för föräldrar till förskoleelever för att på så sätt kunna koppla den misstänkte mannen till anklagelserna.

Åklagare Andersson tror att när utredningen väl är klar kommer den att visa att det är flera barn som råkat ut för den 40-årige pedofilen.

— Det handlar om mer än ett barn, och innan vi är färdiga med utredningen kan det nog handla om många, säger han.

Enligt ett protkoll från häktningsförhandlingen som hölls mot mannen den 23 juli ska han ha erkänt gärningen. Även hans advokat, Esbjörn Svensson, har bekräftat att 40-åringen ska ha erkänt brottet och menar att han ska vara mycket ”ångerfull”.

— Han har erkänt och att är samarbetsvillig vilket han också har varit under hela tiden. Han känner sig också väldigt ångerfull, säger Svensson.

Enligt Kristianstad kommuns informationschef, Eva Mårtensson, ska noggranna kontroller på mannens bakgrund och brottsregister ha gjorts när han anställdes på förskolan men man hittade inget som talade emot honom.

Källa:
Anställd på förskola våldtäktsmisstänkt


  • Publicerad:
    2015-08-19 20:10