Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Åklagare överklagar dom mot dagispedofil

Av Redaktionen, 2015-12-30
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. En 40-årig pedofil från Kristianstad dömdes nyligen till sex och ett halvt års fängelse för flera olika sexual brott mot barn. Åklagaren i fallet överklagar nu domen.

Det var i början av december som en 40-årig pedofil från Kristianstad dömdes till sex och halvt års fängelse för en rad olika sexualbrott mot barn. Mannen var åtalad för fyra fall av grov våldtäkt mot barn och vid 19 tillfällen ska han ha begått grova sexuella övergrepp mot barn. Han var också misstänkt för ett fall av sexuellt övergrepp mot barn och även för kränkande fotografering. 40-åringen döms dessutom för 26 fall av  barnpornografibrott då han vid flera tillfällen bland annat dokumenterat sina övergrepp via mobiltelefon och sparat materialet på sin dator.

Kristianstad tingsrätt ansåg att det sammanlagda straffvärdet för gärningarna egentligen skulle ha lett till sju och ett halvt års fängelstraff men de sänkte straffet med ett år då de ansåg att pedofilen varit behjälplig under polisutrednings gång.

Åklagaren i fallet, Pär Andersson, ifrågasätter nu strafflindringen.

— Frågan är om han verkligen ska ha så mycket som ett års rabatt. Det är en fråga som hovrätten bör pröva. Jag tycker inte att han bör ha så lång strafflindring, säger han. Andersson fortsätter:

— Jag vill att hovrätten ska pröva om tingsrätten har kommit fram till rätt straffvärde. Jag tycker att straffvärdet är högre än vad tingsrätten har bestämt, säger åklagare Pär Andersson.

Källa:
Överklagar straff för våldtäkt mot barn


  • Publicerad:
    2015-12-30 12:25