BROTT. En 40-årig man från Kristianstad har nu dömts till fängelse för flera fall av övergrepp mot barn i åldrarna ett till tre år. Mannen ska ha begått gärningarna när han arbetade som barnskötare på flera olika förskolor mellan 2014-2015.

Nordfront har tidigare rapporterat om en 40-årig man från Kristianstad som suttit häktad sedan juli i år, misstänkt för flera fall av sexuella övergrepp mot barn.

Det var när 40-åringen arbetade på nöjesparken High Chaparall i Småland som han antastade en tioårig flicka och greps för det. I förhör framgick det att mannen kunde ha gjort sig skyldig till flera olika brott mot barn, vilket senare visade sig stämma. I oktober väcktes till slut ett omfattande åtal emot honom.

Mannen ska ha arbetat på bemanningspool i Kristianstads kommun och i sin roll som barnskötare arbetade han på ett 40-tal förskolor. Det är på åtta av dessa som de brottsliga handlingarna har inträffat på.

Det mannen har suttit åtalad för är fyra fall av grov våldtäkt mot barn och vid 19 tillfällen ska han ha begått grova sexuella övergrepp mot barn. Han var också misstänkt för ett fall av sexuellt övergrepp mot barn och även för kränkande fotografering. 40-åringen döms dessutom för 26 fall av  barnpornografibrott då han vid flera tillfällen bland annat dokumenterat sina övergrepp via mobiltelefon och sparat materialet på sin dator.

Den 40-årige pedofilen har erkänt samtliga gärningar och brotten ska ha begåtts mot barn i åldrarna ett till tre år. Mannen har nu dömts till sex och ett halvt års fängelsestraff av tingsrätten i Kristianstad. Tingsrätten ansåg att det sammanlagda straffvärdet för gärningarna egentligen skulle ha lett till sju och ett halvt års fängelstraff men de sänkte straffet med ett år då de ansåg att pedofilen varit behjälplig under polisutrednings gång.

Mannen ska också betala ett skadestånd på 1,6 miljoner kronor.

Källa:
Förskolepedofil döms till fängelse


  • Publicerad:
    2015-12-14 16:10