SVERIGE. En pedofil härjar på onlinespelet Minecraft. Han har via spelet tagit kontakt med en 9-årig flicka och genom att agera som en vanlig karaktär har han sedan under lång tid byggt upp ett förtroende och lyckats få till sig detaljerad information om flickans liv. Den unga flickan är inte den enda mannen haft kontakt med.

Minecraft

Den misstänkta pedofilen sökte kontakt med flickan via onlinespelet Minecraft, ett rollspel där du bygger och utforskar en digital värld. Han ledde senare in henne på chatt via Skype, något som flickan inte tyckte var konstigt då hon alltid pratar med sina kompisar på det populära programmet.

Det var efter att flickans pappa skulle hjälpa sin dotter med ett virus i datorn som han hittade konversationen. Pappan skrev ut hela texten och lät sin dotter läsa den. Först då såg flickan hela sambandet. Genom oskyldiga kompisfrågor hade pedofilen fått reda på hennes adress, telefonnummer, längd, vikt, när hennes föräldrar brukar vara hemma och andra detaljer kring flickans liv.

Varje dag när hon kom hem från skolan och satte sig vid datorn var han där. Han verkade inte ha några kompisar så hon tyckte synd om honom. Han berättade för henne att han var 21 år och bodde i Norge. Mannen har till och med skickat bilder på sig själv och sin skåpbil till flickan. Både pappan och polisen tror att han gör så för att flickan inte ska bli rädd om bilen dyker upp.

Flickan mår idag väldigt dåligt, hon skäms för att hon inte förstod vad som pågick och hon vågar heller inte gå ut själv.

– Jag borde veta bättre. Mamma och pappa har ju visat mig nyheter om barn som råkat illa ut och har alltid sagt att jag inte ska tala om vad jag heter eller prata med folk jag inte känner, säger flickan.

Spelbolagen delar inte ut information om polisen inte kan bevisa att ett brott har begåtts. Därav har det hemska redan hänt innan polisen kan ingripa. Detta är enligt uppgifter bara ett av flera barn som mannen har haft eller har kontakt med via spelet.

Källa:
Pedofiler jagar barn – på Minecraft


  • Publicerad:
    2015-06-22 20:00